Sufletul pereche: mit sau realitate? Ce este și cum știi că l-ai găsit

Auzim de multe ori în jurul nostru persoane care spun că sunt în căutarea sufletului pereche sau că și-au găsit sufletul pereche.
  • Publicat:
Sufletul pereche: mit sau realitate? Ce este și cum știi că l-ai găsit
Foto: pexels

Auzim de multe ori în jurul nostru persoane care spun că sunt în căutarea sufletului pereche sau că și-au găsit sufletul pereche. Multe cupluri folosesc acest termen pentru a descrie conexiunea pe care o au și, deși pare ceva mitic, sună destul de sexy și romantic. Dar ce este mai exact sufletul pereche și cum îți dai seama dacă l-ai găsit?

Ce este sufletul pereche?

Când vorbim de suflete pereche, vorbim de parteneri care au aceeași vibrație energetică ca a noastră. Poate că într-o viață anterioară ați fost împreună și, după lungi căutări, v-ați regăsit. Atracția este instantă.

În termeni moderni i se mai spune “twin flame”, iar conceptul vine încă din antichitate, din mitologia greacă și egipteană, unde se vorbește despre povestea de dragoste a lui Isis și Osiris, Zeii Egiptului antic. Misiunea lui Isis era de a se reuni cu Osiris chiar și după moarte.

Filozofii greci au vorbit și ei despre sufletele pereche. Platon, spre exemplu, spunea că oamenii au fost la început ființe cu patru mâini și patru picioare, fiind ulterior divizați în două părți care se vor căuta permanent pentru a se reuni. Se spune că Zeus se temea de puterea acestor creaturi, motiv pentru care le-a separat și le-a condamnat să-și petreacă viața căutându-și jumătatea.

Sufletele pereche sunt rare și nu de multe ori se întâlnesc în această viață. Ai nevoie să evoluezi la un anumit nivel pentru a te conecta cu sufletul tău pereche, iar atunci când o faci poți ajunge și să schimbi lumea. Puterea unei astfel de relații și forța iubirii dintre două suflete pereche poate fi uneori tumultoasă și poate duce la relații dificile. Este prea mult, prea intens, iar în ciuda conexiunii și a vibrației energetice, există persoane care își părăsesc sufletul pereche și caută să se regăsească pe sine și să stea departe de situațiile copleșitoare.

Cum știi că ți-ai găsit sufletul pereche?

Primul semn ține de conexiunea pe care o ai cu partenerul și de simplul fapt că nu te afli într-o relație platonică. Amândoi simțiți acel “click”, aveți același mindset, idealuri și preferințe fără să fie nevoie să spuneți un cuvânt. Sunteți pe aceeași frecvență și aveți o energie intensă.

De multe ori putem vorbi și de o asemănare fizică: pot fi mâinile, picioarele, nasul, o aluniță plasată în același loc sau să simți că parcă te-ai uita în oglindă când îți privești partenerul. Sufletele pereche apar atunci când trebuie în viețile noastre. Sunt persoanele potrivite la momentul potrivit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân