Semnele care arată că ar trebui să mai acorzi o șansă relației tale

Uneori, a acorda o a doua șansă relației tale poate fi un nou început bun pentru tine și partenerul tău sau poate provoca o tensiune greu de suportat. Ia în considerare atât aspectele bune ale relației tale, cât și pe cele mai puțin bune și gândește-te la ce e mai bine pentru tine.
  • Publicat:
Semnele care arată că ar trebui să mai acorzi o șansă relației tale
Semnele care arată că ar trebui să mai acorzi o șansă relației tale sursa foto: shutterstock

Există nenumărate motive pentru care dorești să pui stop relației tale. Uneori, drumul care duce în final la despărțire poate fi lung, anevoios și îți poate provoca diverse sentimente neplăcute. Există situații în care relația nu mai poate fi salvată, iar singura cale de rezolvare este să-ți iei rămas bun de la persoana cu care ai petrecut ultima perioadă din viața ta.

Dacă însă te întrebi „oare merită sau nu o a doua șansă?”, cea mai bună idee este să iei în considerare avantajele și dezavantajele înainte de a lua această decizie importantă. Revenirea la relație ar putea fi un lucru grozav sau ar putea însemna reîntoarcerea la o viață toxică pentru amândoi.

Iată 4 semne care te pot ajuta în a luat o decizie cât mai corectă:

  1. Nu ți-a oferit motive de neîncredere

Nimeni nu este perfect. Dacă partenerul tău se comportă mereu frumos cu tine și ți-a oferit meru sentimentul că poți avea încredere în el, probabil că ar trebui să-l lași să-ți vorbească. Este posibil să fi făcut o greșeală pe care acum o regretă din toată inima. Se spune că vechile comportamente sunt cele mai bune predicții ale comportamentelor viitoare. Așadar, dacă trecutul lui este onorabil, o simplă greșeală ar putea fi trecută cu vederea, iar relația dintre voi doi ar putea fi salvată.

  1. Este dispus să-ți ofere orice ai nevoie, astfel încât relația dintre voi să se vindece

Dacă partenerul ți-a greșit, dar cu toate astea vrea ca relația dintre voi doi să se vindece în stilul lui propriu, aș avea serioase îndoieli cu privire la a merge mai departe cu el. Procesul de vindecare ar trebui să fie conform nevoilor tale. Dacă vrei să mergi la consiliere de cuplu, ar trebui să fie dispus să meargă. Dacă aveți nevoie de terapie individuală pentru a procesa totul, el ar trebui să respecte asta și să îți ofere spațiu. Dacă trebuie să vorbiți despre motivul care te-a rănit și care a dus relația voastră în acest prag, trebuie să fie dispus să aibă acea conversație, indiferent cât de inconfortabil îl face să se simtă.

Sentimentele tale ar trbeui să fie prioritatea lui centrală. În cazul în care durează ani ca să te poți vindeca, cel mai bine ar fi să vă separați și fiecare să meargă pe drumul propriu. Dar dacă ai nevoie de un timp rezonabil pentru a trece de acest impediment, atunci el ar trebui să fie dispus să-ți ofere tot sprijinul de care ai nevoie.

  1. Poți să-l ierți

A putea să-ți ierți partenerul poate fi dificil în anumite situații. Dacă simți că îți poți ierta partenerul și faci progrese în a trece peste situația ce ți-a creat disconfort în relație, atunci poate fi un semn bun că relația poate fi salvată. Dacă te simți atât de rănită încât ideea de iertare pare imposibilă pentru tine, lucurile cu singuranță nu vor reveni la normal, iar efortul ar putea fi o pierdere de timp.

Trebuie totuși să ierți pentru a reuși să-ți continui viața pe propriul drum, împăcată. A ierta este diferit de a fi dispus să ai din nou încredere în cineva. Dacă nu crezi că vei reuși să mai ai încredere în el, treci peste asta și continuați pe drumuri separate. Va fi mai bine pentru amândoi.

  1. Crezi că scuzele lui sunt autentice

Îți poți da seama foarte ușor, mai ales când vine din partea persoanei iubite, dacă scuzele au fost spuse doar pentru că asta îți doreai. Dacă partenerul tău doar își cere scuze pentru greșelile pe care le-a făcut, atunci scuzele ar putea fi nefolositoare. Însă, dacă vorbele și acțiunile lui îți demonstrează cu adevărat că îi pare rău pentru ce a făcut, pentru cum te-a făcut să te simți și pentru cum a afectat relația dintre voi doi, atunci ai putea să-i acorzi o a doua șansă și să observi cum decurg lucrurile dintre voi.

Surse: blackandmarriedwithkids.com, makeupandbeauty.com, bustle.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân