Potențiale semne care indică faptul că nu este partenerul potrivit pentru tine

În ultimii ani se menționează conceptul de „red flags” adică acele semnale care indică faptul că partenerul nu este potrivit pentru tine.
  • Publicat:
Potențiale semne care indică faptul că nu este partenerul potrivit pentru tine
Foto: pexels

Dacă ești deja într-o relație stabilă sau începi una, cu siguranță prietenii sau familia îți vor atrage atenția în privința anumitor aspecte legate de partener. În ultimii ani se menționează conceptul de „red flags” adică acele semnale care indică faptul că partenerul nu este potrivit pentru tine sau poate fi toxic. Cum îți dai seama de asta și cum le depistezi? Avem o listă pentru tine cu câteva comportamente pe care să le ai în vedere și în special de ce.

Atunci când simți sau vezi din partea partenerului astfel de comportamente, nu-ți pierde timpul și ieși din relație, pentru că nu poți sta într-un mediu în care nu te poți dezvolta, nu poți evolua, iar totul se transformă într-o problemă. Poți ajunge să ai o relație abuzivă în momentul în care partenerul încearcă să te controleze, mai ales din punct de vedere financiar, să te intimideze sau să pună presiune pe tine.

Semne că partenerul nu este potrivit pentru tine

Te vor doar pentru ei

Dacă partenerul este foarte critic în privința familiei și prietenilor tăi și încearcă să te țină cumva la distanță de compania lor sau să te scoată din anumite cercuri sociale, acest comportament trebuie să-ți ridice un semn de întrebare. Oricât ar sugera că te iubesc și că încearcă să te protejeze, această iubire obsesivă te poate izola, ceea ce duce ulterior la un comportament abuziv prin care partenerul încearcă să te controleze.

Nu au grijă de ei deși au resursele necesare

Acest semn indică faptul că nu se valorizează pe sine. De exemplu, dacă anulează o programare la medic sau dacă nu are grijă de igiena sa, asta înseamnă și că nu este interesat de propria sănătate. Așadar, dacă pe sine nu se poate pune pe primul loc, de ce ar face-o cu tine? Din păcate, în spatele acestor probleme pot sta și anumite afecțiuni- depresia.

Nu te mai implici în conflicte

Este posibil ca în relația cu partenerul să ajungi în punctul în care să obosești și să nu te mai implici în conflictele care apar între voi doi, iar asta pentru că în timp ai încercat să comunici cu el, să remediezi anumite probleme, dar el nu a fost dispus de acest lucru.

Nu comunică? Partenerul nu este potrivit pentru tine

Comunicarea este esențială în orice tip de relație, fie că vorbim de rezolvarea problemelor de cuplu sau banalele conversații pe care le aveți pe timpul zilei, prin care vă oferiți cumva timp și atenție. Dacă vrei ca partenerul să știe ce și cum te simți, ia în calcul că trebuie să-i spui asta, pentru că nimeni nu ne citește mințile, iar apropourile subtile sau indiciile nu vor fi de ajutor. Lipsa comunicării stă de cele mai multe ori motivul principal pentru care multe cupluri ajung la terapie de cuplu.

Nu mai faceți sex

Este perfect normal să mai luați o pauză de la activitatea din dormitor, dar pentru unele persoane acest lucru poate deveni o sursă de tensiune și conflict. Din nou, vorbiți, stabiliți și aflați care este motivul din spatele acestei alegeri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân