Ne combinam in seara asta?

Abordari de genul “Parca te cunosc de undeva” sau “Ce vreme urata!” nu functioneaza decat in cazul timizilor, emotivilor, persoanelor tacute. Nu trebuie sa te gandesti la ceva foarte inteligent pentru a aborda pe cineva.
  • Publicat:
Ne combinam in seara asta?
Ne combinam in seara asta?

Unii spun ca seductia este o arta pe cale de disparitie, pierduta in mijlocul unei societati care apreciaza franchetea, viteza si functionalitatea. Imaginile sexuale, si nu cele senzuale, patrund din ce in ce mai adanc in cultura noastra.

Ca-i dam mai multa sau mai putina atentie, seductia este primul pas, indispensabil unei partide sexuale fromidabile. Dar, in acelasi timp, poate fi o preocupare placuta, separata de sex, un joc savuros, care tine mai mult de minte, decat de corp.

Dupa cum ne explica Susan Crain Bakos in cartea ei, „Sex. Ghid complet”, unii oameni sunt pur si simplu nascuti pentru flirt. Chiar daca acesta este in natura umana, prezent in toate culturile de-a lungul istoriei, unii se pricem mai bine decat altii sa-l „manuiasca”.

Imaginea conteaza, creierul mai putin!

In esenta, flirtul este abilitatea de a fermeca pe cineva, o modalitate prin care cineva reuseste sa creeze o stare speciala, mai vie din punct de vedere senzual si sexual.

Iesi seara in oras, dupa serviciu? Descheie cativa nasturi la camasa, pune-ti tocuri, foloseste pafrum, un ruj rosu etc. Studiile arata ca prima impresie romantica se bazeaza 55% pe infatisare, 38% pe felul de a vorbi si abia 7% pe cuvintele propriu-zise.

Iata de ce, explica Bakos, abordari de genul „Parca te cunosc de undeva” sau „Ce vreme urata!” nu functioneaza decat in cazul timizilor, emotivilor, persoanelor tacute. Nu trebuie sa te gandesti la ceva foarte inteligent pentru a aborda pe cineva. O replica de genul „Te-am admirat toata seara din coltul celalalt al cafenelei” poate fi de succes.

Totusi, in cazul unora dintre femei, cuvintele mestesugite functioneaza mai bine. Barbatii trebuie sa-si pastreze spiritul si sa se mentina coerenti.

Dupa ce ti-ai sedus tinta prin cuvinte, treci la alte metode. Atinge-o intamplator pe picior, pe brat, pe spate, femeile pot atinge barbatii pe brate, pe piept, chiar pe coapse. Dar atentie! Alege pe cineva de acelasi nivel de atractivitate ca si tine.

In cazul in care esti un barbat banal si incerci sa atragi atentia unei femei care arata ca un star de cinema, in mod sigur nu vei reusi. Studiile arata ca femeile se pricep mai bine decat barbatii la potrivirea nivelului de atractivitate datorita faptului ca sunt mai auto-critice. Barbatii in schimb, sunt mai indulgenti cu ei insisi.

Flirtul incepe cu privirea. Ai vazut cum se procedeaza prin filme? Viitoarele cupluri se privesc pe furis intr-o mare de multime, ridica sugestiv doar o spranceana, apoi intorc privirea, se privesc din nou, zambesc si, in cele din urma, se privesc indelung pentru a-si comunica reciproc interesul.

Gesturi fizice: femeile isi pot scutura parul (e un gest involuntar, insa daca il constientizezi il poti face mai seducator), barbatii isi fot aranja nodul de la cravata, isi pot netezi partea din fata a camasii.

Sfat pentru femei: fa-l pe barbatul din fata ta sa se simta sexy si puternic pentru a-i atrage atentia.

Sfat pentru barbati: daca nu veti face o femeie sa se simta sexy, nu va ajunge acolo unde vreti voi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”