Înșelatul emoțional: ce este, cum arată și cum se simte?

Înșelatul emoțional apare atunci când o persoană încalcă anumite bariere intime și emoționale pe care le-a stabilit în relația de cuplu
  • Publicat:
Înșelatul emoțional: ce este, cum arată și cum se simte?
Foto: shutterstock

Când vine vorba de relații, cuvinte precum „înșelat” și „infidelitate” nu sunt tocmai un lucru bun. Chiar dacă este vorba de înșelat fizic sau emoțional, dacă tragem linie, la final este vorba tot de trădare. În realitate lucrurile stau altfel, iar asta pentru că există persoane care nu consideră înșelatul emoțional o trădare, în timp ce altele sunt afectate de acest aspect.

Infidelitatea emoțională sau înșelatul emoțional apar atunci când o persoană încalcă anumite bariere intime și emoționale pe care le-a stabilit în relația cu partenerul. Chiar dacă nu se ajunge la înșelatul fizic este tot o formă prin care îți înșeli partenerul.

Ce este înșelatul emoțional?

Cu siguranță infidelitatea fizică este destul de clară comparativ cu infidelitatea emoțională. Mai exact, înșelatul fizic este atunci când ai o relație sexuală cu o persoană dinafara relației, fără permisiunea partenerului. Înșelatul emoțional în schimb este mult mai greu de explicat, pentru că are mai multe nuanțe și nu este la fel de tangibil ca trădarea fizică. Mai mult, nu întotdeauna este intenționată.

Această formă de înșelat apare atunci când o persoană caută o formă de validare sau afecțiune din exterior sau mai poate apărea dintr-o neînțelegere în care doar doreai să creezi o relație de prietenie, dar care în timp a luat altă direcție.

Cum arată înșelatul emoțional și cum se simte?

Pentru început, spre deosebire de infidelitatea fizică, cea emoțională este subtilă, privată, are la bază glume cunoscute doar de cei doi și eventual un schimb de priviri. Doar că lucrurile acestea diferă de la o persoană la alta. Pentru unii, infidelitatea emoțională poate să fie atunci când dai un mesaj unei persoane fără ca partenerul să știe. Pentru alții, poate să însemne să apreciezi fotografia unei persoane pe rețelele de socializare. Dacă te simți vinovat de comportamentul tău înseamnă că ai depășit acele bariere.

Când vine vorba de înșelatul emoțional, urmărește dacă:

  • dezvolți o tensiune sexuală pentru o persoană, alta față de partener
  • dezvolți un atașament romantic pentru o persoană, alta față de partener
  • preferi compania altei persoane, nu a partenerului
  • dezvolți sentimente sau o apropiere intimă pe care nu ai experimentat-o în alte relații de prietenie
  • comunici constant cu persoana pentru care simți atracție
  • oferi detalii intime din viața ta
  • simți că aveți o conexiune „unică”, „specială”
  • îți minți partenerul cu privire la comunicarea pe care o ai cu această persoană
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân