Gelozia distructivă

Gelozia scăpată de sub control poate fi "vindecată"? Ca de fiecare dată, psihoterapeutul consultant al revistei noastre, Emilia Potenteu, vine cu sfaturi de preţ pentru toţi cei care au nevoie.
  • Publicat:
Gelozia distructivă

Gelozia scăpată de sub control poate fi „vindecată”? Ca de fiecare dată, psihoterapeutul consultant al revistei noastre, Emilia Potenteu, vine cu sfaturi de preţ pentru toţi cei care au nevoie.

Se spune că gelozia e benefică unei relaţii, dar pe a mea este pe cale să o destrame definitiv. Prietena mea nu suportă nici măcar să ştie că lucrez cu două colege blonde şi mai slăbuţe decât ea. Cum procedăm cu un om din cale afară de posesiv şi temător, îl putem schimba?

Gelozia este nefolositoare atât celui ce o nutreşte, cât şi celui căruia  se adresează. Orice formă de gelozie extremă este nesănătoasă. Persoanele geloase sunt mereu nefericite, sunt predispuse depresiei şi anxietăţii, nu ştiu să-şi controleze furia şi au de obicei comportamente auto-distructive.

Nu poate fi considerată nici dovadă de dragoste şi nici dovadă de echilibru interior sau de relaţie. Gelozia nu este doar o boală vindecabilă, ci oglinda unui suflet zbuciumat şi nefericit. Cât despre schimbare, persoana geloasă trebuie mai întâi să îşi rezolve rănile şi abia apoi să poată deveni parte dintr-o relaţie funcţională.

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân