Experții spun că este permis să spui aceste 3 minciuni în relație

  • Publicat:
Experții spun că este permis să spui aceste 3 minciuni în relație
Sursa foto: profimedia

Există minciuni bune, minciuni rele și minciuni… necesare, spun specialiștii în relațiile de cuplu. Mai cu seama atunci când vine vorba de iubire. Aceștia au întocmai topul „minciunilor” salvatoare în dezvoltarea cuplului. Iată care sunt ele!

Folosirea superlativului pentru a crește stima de sine

Se poate întâmpla ca, uneori, să îi mințim pe cei dragi pentru a menține apele emoționale calme. Experții în relații spun că acest obicei îți ajută partenerul să se simtă mai încrezător și să fie mai relaxat în privința relației voastre.

La momentul potrivit, folosim un superlativ care nu este în întregime adevărat pentru ne face face soțul/soția fericită. Ești cel mai amabil om pe care l-am întâlnit vreodată, ești cel mai chipeș bărbat din lume și așa mai departe”, explică Reta Walker, Ph.D., coach în relațiile de cuplu.

Cuvintele alese cu grijă

Minciuna prin omisiune este, uneori, absolut necesară. Partenerul chiar nu trebuie să știe absolut tot ce îți trece prin cap! În special dacă acest lucru în poate deranja/răni.

De pildă, dacă vezi un bărbat atrăgător pe stradă, evită să privești lung sau să faci vreo afirmație nelalocul ei.

Diferența dintre „îmi place cum arată acea persoană” și „acea persoană arată bine” este subtilă, dar schimbă felul în care partenerul tău preia această remarcă”, spune Ed Latimore, life coach.

„Ai perfectă dreptate”

Dacă simți că ești angajat într-o dispută fără sens, aceste trei cuvinte magice vor dezamorsa orice conflict.

Acest lucru îl scoate pe partenerul tău din poziția defensivă, ceea ce vă ajută pe amândoi să reduceți tensiunea cu câteva trepte și să rezolvați ceea ce se întâmplă”, spune jurnalistul Rebecca Jane Stokes.

Desigur, nu încurajăm folosirea minciunilor pentru a păcăli, înșela sau manipula partenerul de cuplu. Însă, uneori, în cuplu, aceste miciuni „nevinovate” pot spori armonia între parteneri și calitatea relației. Despre asta este vorba.

Citește și: Schimbări mici, dar importante, în modul în care comunici cu partenerul de viață | Relația voastră se va transforma radical dacă faci asta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being