Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu: Ce să faci de Ziua Îndrăgostiţilor dacă ai o relaţie la distanţă

Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu şi love coach din München ne vorbeşte despre relaţiile la distanţă.
  • Publicat:
Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu: Ce să faci de Ziua Îndrăgostiţilor dacă ai o relaţie la distanţă
FOTO: profimediaimages.ro / Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu: Ce să faci de Ziua Îndrăgostiţilor dacă ai o relaţie la distanţă

Valentine’s Day se apropie cu paşi repezi şi, se întâmplă fie ca unii să nu aibă deloc partener, fie să fie într-o relaţie şi să-şi facă deja planurile pentru Ziua Îndrăgostiţilor, fie au partener, dar relaţia este una la distanţă. Deşi la prima vedere relaţiile la distanţă par o problemă, studiile arată că se pot transforma în experienţe pozitive, având chiar o rată de succes de 58%, arată un studiu derulat de KIROO. Mai mult, 55% dintre respondenţi au răspuns că timpul petrecut departe unul de celălalt i-a ajutat să se apropie mai mult, iar 81% consideră că distanţa face momentele petrecute împreună mai speciale.

Dr.Sharon Brehm, expert în terapia de cuplu şi love coach din München împărtăşeşte cu FlixBus cum puteţi menţine vie flacăra în relaţie când sunteţi la kilometri distanţă unul de celălalt.

Comunicarea este esenţială

În momentul în care nu vă vedeţi cu partenerul suficient de des, este foarte important să aveţi o comunicare constantă şi echilibrată. Obiceiuri comune, cum ar fi mesajele de noapte bună sau telefoane regulate ajută foarte mult la crearea unui sentiment de apropiere. Însă, sunt unele zile în care pare că nu aveţi nimic interesant de împărtăşit cu partenerul. În aces caz, Dr.Brehm vă sfătuieşte să restabiliţi o conexiune invizibilă prin experienţe comune.

„Citiţi o carte sau uitaţi-vă la un film în acelaşi timp, începeţi un curs online sau jucaţi un joc video – orice experienţă care vă apropie va fi de ajutor”, a explicat specialistul.

Planificaţi-vă vizitele din timp

Cât de des trebuie să se întâlnească partenerii unui cuplu? Răspunsul este influenţat de mai mulţi factori precum distanţa, timpul liber şi resursele financiare. Fără îndoială, este indicat ca cei doi parteneri să aibă un program de vizite regulat.

„Dacă efortul financiar este prea mare sau dacă partenerii nu au timp, este perfect normal să treacă mai mult timp până la următoare întâlnire. Un alt aspect important este ca fiecare dintre parteneri să îl viziteze pe celălalt, să fie un raport echilibrat”, explică Dr. Brehm.

Bucuraţi-vă de timpul petrecut împreună aşa cum vă doriţi

Multe dintre cupluri încearcă să facă foarte mute lucruri în timpul pe care îl petrec împreună. Cu toate acestea, motivul pentru care vă vizitaţi partenerul nu este să vă distraţi cu orice preţ.

„Această idee a ajutat multe cupluri să păstreze o relaţie autentică în timp ce se bucură de timpul petrecut împreună. Ce este cel mai important este să vă petreceţi timpul împreună într-un mod  care vă face să simţiţi bine– fie în pat, cu prietenii comuni, la o petrecere sau într-o călătorie la munte”, explică Dr. Brehm.

Setaţi aştepări realiste

O reuniune este adeseori asociată cu aşteptări ridicate care duc în mod inevitabil la o stare de tensiune.

„Este important să vă daţi seama care sunt posibilele provocări de la început. Pentru a avea succes o relaţie la distanţă necesită multă răbdare, sinceritate şi încredere din partea ambilor parteneri”, mai adaugă Dr.Brehm.

Cu ceva timp înainte de reuniune, cuplul poate discuta nevoile şi dorinţele pentru a se asigura că sunt pe aceeaşi pagină.

Trăiţi în moment

Asiguraţi-vă că vă bucuraţi cât mai mult de viaţă şi că trăiţi în prezent.

„Partenerul nu ar trebui să fie singura voastră sursă de fericire, iar această regulă este valabilă pentru orice fel de cuplu, nu doar cele la distanţă”, atrage atenţia Dr.Brehm.

Oriunde aţi fi – fie că petreceţi o seară relaxantă acasă sau vă aflaţi în drum spre partenerul vostru – nu există un moment sau un loc nepotrivit pentru a vă bucura de clipa respectivă.

„Călătoriile oferă un cadru perfect pentru a vă oferi un moment de iubire de sine: ascultaţi o carte audio, înregistraţivă gândurile într-un jurnal, priviţi pe fereastră sau pur şi simplu nu vă gândiţi la nimic”, mai recomandă specialistul.

Creaţi un plan pe termen lung pentru a vă îmbina lumile

Un mod foarte eficient de a face despărţirile mai uşoare? Să ştiţi că şi acestea au un final. Nu înseamnă că trebuie să ştiţi cu precizie datele următoarelor vizite, dar dacă faceţi planuri concrete, o parte din tensiune se va disipa.

„În relaţiile la distanţă, este important să ştiţi că distanţa este temporară. În caz contrar, sentimentele de frustrare şi singurătate se vor intensifica”, explică Dr. Brehm.

Idei pentru un Valentine’s Day la distanţă

Distanţa fizică nu înseamnă că nu puteţi să vă sărbătoriţi iubirea şi să vă surprindeţi partenerul. Încercaţi să apelaţi la una dintre ideile de mai jos:

  • O metodă clasică şi romantică – o scrisoare trimisă prin poştă
  • Comandaţi partenerului mâncarea preferată sau flori
  • Plănuiţi o cină romantică via Skype
  • Plănuiţi o vânătoare tematică pentru a sărbători Valentine’s Day
  • O vizită supriză sau cumpăraţi un bilet pentru o călătorie împreună
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân