Domnii si fertilitatea

Barbatii care parctica ciclismul si cei trecuti 35 de ani risca sa aiba probleme cu erctia si sa conceapa mai greu copii.
  • Publicat:
Domnii si fertilitatea
Domnii si fertilitatea

Datele specialistilor arata ca, in mai bine de jumatate dintre cazurile de infertilitate in cuplu, vina apasa pe umerii barbatilor. Am adunat cateva cercetari care aduc in discutie spinosul subiect.

Atentie, pedalati pe drumul infertilitatii!

Va trage de maneca, domnilor, un chirurg urolog de la un spital din Londra care sustine ca barbatii care merg cu bicicleta risca sa aiba probleme sexuale daca nu aleg vehiculul potrivit. Iar printre consecintele acestor probleme se numara si infertilitatea – au existat cazuri in care conexiunea era evidenta, spun unii experti, dar studii clare in acest sens inca nu avem.

In cazul in care folosesc o bicicleta care nu e buna pentru ei, barbatii ajung sa aiba probleme de erectie, iritatii si sa simta o „paralizie” a zonei genitale. Sperma lor are de suferit din cauza caldurii excesive generata in zona pelviana. Iar in cercetarea facuta de medicul nostru, 60% dintre biciclisti se plangeau de problemele pomenite mai sus. Le recunoasteti?

Si ceasul biologic masculin ticaie…
Sansele ca o femeie sa ramana insarcinata scad, iar riscurile de avort spontan cresc atunci cand tatal a sarit de 35 de ani, au anuntat medicii stransi la un congres al Societatii Europene pentru Reproducerea Umana.

„Banuiam de ceva vreme ca acele cupluri in care barbatii sunt mai in varsta concep mai greu”, a spus initiatorul studiului, care pana sa ajunga la aceasta concluzie a analizat 21.239 de cazuri de inseminare artificiala.

Obezi, dar fertili

Daca in cazul femeilor medicii au spus cat se poate de serios: cele supraponderale au probleme de fertilitate, in cazul partenerilor lor lucrurile nu stau la fel. Cand au pornit un studiu pe aproape 300 de barbati „din cale afara de supraponderali”, cum ii descriu, doctorii din New York nu se asteptau la aceasta concluzie.

Au aflat insa ca toti acei oameni, cu varste intre 18 si 50 de ani, aproape obezi, nu aveau probleme cu producerea spermei sau cu mobilitatea spermatozoizilor. Deci nu exista o legatura intre acestea si greutate. O „productie” de sperma cu probleme este cauza infertilitatii la 90% dintre barbatii sterpi.

„E o veste buna pentru cei supraponderali, dar nu trebuie sa renunte sa slabeasca acum ca aud asta”, au spus specialistii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân