De ce ești atrasă mereu de bărbații „răi”. 5 motive pentru care ești considerată o pradă ușoară

Dacă vrei să afli de ce ești mereu atrasă de bărbații nepotriviți, iată câteva motive care te pot transforma într-o pradă sigură, fără ca tu să îți dai seama!
  • Publicat:
De ce ești atrasă mereu de bărbații „răi”. 5 motive pentru care ești considerată o pradă ușoară
Sursa foto: Shutterstock

Este prea rebel, plin de sine sau pare greu de abordat? Te intrigă, îl eviți… dar îți place? Iată câteva motive pentru care te simți atrasă de bărbații răi!

Dacă ar fi să ne ghidăm după spusele biologilor, femeile sunt programate să caute masculi dominatori, de tip „alpha male”. De ce? Simplu! Aceștia par să se descurce în orice situație, orice s-ar întâmpla. O calitate esențială, am spune noi, femeile.

Deși nu sunt cei mai buni parteneri pe termen lung, bărbații „răi” posedă un cumul de calități care ne atrag mai mult decât cei care își calcă singuri cămășile și fac ordine prin casă…

De ce sunt atrase femeile de astfel de bărbați? Iată 5 motive pentru care poți părea o pradă ușoară pentru bărbații „răi”.

Nu ai încredere în tine

Lipsa încrederii de sine te poate face să te gândești că meriți puțin. Astfel că te mulțumești uneori în viață cu firimituri emoționale. Și în loc să cauți un partener împreună cu care să creezi o legătură profundă, sănătoasă și de lungă durată, alegi exact opusul: unul total absent, indisponibil emoțional, rece și egoist.

Dacă și tu te regăsești în această situație, un pont bun ar fi să te focusezi pe lucrurile pozitive din viața ta, să faci yoga sau meditație și, desigur, să înveți să te pui pe tine pe primul loc!

Te temi de singurătate

Singurătatea e grea la orice vârstă, însă pentru multe dintre femei aceasta este o adevărată dramă. Relațiile cu parteneri toxici te poate duce într-un vârtej emoțional, un carusel de sentimente incomparabile cu senzația de singurătate. Ceea ce poate fi „atractiv” până la un punct.

Te incită, însă te și descurajează. O relație pe termen lung cu un astfel de partener nu va duce într-o direcție favorabilă.

Dacă și tu ești genul de femeie care se hrănește cu drama relațională, este timpul să renunți la acest obicei nociv. Încearcă să îți gestionezi cu maturitate problemele, fără să te bazezi nici pe partener și nici pe familie sau prieteni. Caută bărbați buni și creează conexiuni sănătoase.

Crezi că îți poți schimba partenerul

E în natura femeilor să lupte pentru a-și schimba partenerul și a-și demonstra lor că au reușit asta, făcând diferența în viața bărbatului. Nimic mai greșit. Un bărbat se va schimba doar dacă va simți să o facă, niciodată sub presiuni venite din partea partenerei.

Comportamentul din trecut poate fi un foarte bun indicator pentru comportamentul din relația cu tine.

Dacă el declară ferm și răspicat că nu își dorește niciun soi de angajament, că nu îmbrățișează schimbarea, atunci ar fi bine să reconsideri continuarea acelei relații ori să trăiești cu asta – dar ar fi cam riscant, nu crezi? Nefericirea va predomina într-o astfel de relație.

Te simți atrasă de stima ridicată de sine pe care partenerul o are

Atitudinea extrem de încrezătoare a unui bărbat îl poate pune într-o lumină favorabilă în fața femeilor din jurul său.

Însă și prea multă încredere poate duce către zone mai puțin bătătorite, precum egoismul ascuns, egocentrismul, supraestimarea…

De ce ești atrasă mereu de bărbații „răi”. 10 motive pentru care ești considerată o pradă ușoară
Sursa foto: Shutterstock

Un partener egoist se va pune mereu pe sine pe primul loc, în detrimentul nevoilor celuilalt și al relației. Și n-are leac, din păcate. Atenție, așadar!

Crezi că extremele se atrag

Când vine vorba de principii sau valori, de idealuri, de visuri ori plăceri, vorba veche din popor „extremele se atrag” ar trebui reconsiderată, fiindcă extremele nu ar trebui să se atragă într-o relație în care doi oameni au prea puțin în comun unul cu celălalt.

Unele diferențe sunt foarte greu de depășit. Chiar dacă nu conduc la divorț, ele presupun totuși schimbări majore, iar consecințele pe termen lung pot consta în neîmpliniri emoționale.

Fii foarte atentă atunci când îți alegi partenerul! Dacă nu aveți nimic în comun, cel mai bine ar fi să o luați pe drumuri separate…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”