Cum să refuzi a doua întâlnire într-un mod politicos

Iată cum să refuzi a doua întâlnire dacă nu îți dorești să dai curs unei potențiale relații.
  • Publicat:
Cum să refuzi a doua întâlnire într-un mod politicos
Foto: shutterstock

De multe ori se întâmplă să ieși la o întâlnire, iar experința să nu fie așa cum ți-ai imaginat-o. Fie conexiunea dintre tine și persoana pe care ai decis să o întâlnești nu există, fie aveți prea puține să vă spuneți sau pur și simplu realizezi că nu este tocmai pe placul tău. Există situații în care te confrunți cu o nouă invitație, pentru a doua întâlnire, iar modul în care refuzi acea invitație trebuie să fie unul de bun simț, fără să rănești persoana care și-ar dori să mai petreacă timp cu tine. Iată cum să refuzi a doua întâlnire dacă nu îți dorești să dai curs unei potențiale relații.

Fii sinceră

Sinceritatea este cea mai bună formă de politețe, în special atunci când vine vorba de a doua întâlnire. Nu încerca să amâni inevitabilul și nici să dispari brusc din peisaj fără să nu dai o explicație. Poate este ciudat să fii directă, dar este cea mai corectă variantă pentru că în felul acesta, persoana care și-ar dori să te invite la a doua întâlnire nu va trăi cu speranțe false. În loc să spui „M-am simțit foarte bine, poate repetăm experiența”, mai bine spui ”Îți mulțumesc pentru cină, mă bucur că te-am cunoscut”.

Scurt și la obiect

Fără ocolișuri, încearcă să spui exact ce simți și ce gândești. În loc să vorbești despre cât de bună a fost mâncarea, cât de frumos a fost localul în care ați ieșit, iar apoi să deviezi de la subiect pentru a evita o nouă invitație, ca mai apoi să refuzi în speranța că va înțelege, mai bine spui direct că ai avut o seară frumoasă, dar nu ești dispusă pentru o a doua întâlnire.

Înțelege-i sentimentele

Suntem oameni și avem emoții complexe. Atunci când decizi că nu vrei o a doua întâlnire, gândește-te cum s-ar simți persoana cu care vorbești. Nu-i spune că nu-l placi, că nu este genul tău, ci spune-i că ți-a făcut plăcere să-l cunoști, dar nu există între voi chimia pe care o cauți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân