Cum să întreții relația dintre tine si partener atunci când factorii de stres din preajma sărbătorilor vă stau în cale

Relația dintre tine și partener ar trebui să fie menținută în permanență la un nivel cât mai ridicat, indiferent de momentul anului sau de factorii de stres care vă stau în cale. Asigurați-vă că perioada Sărbătorilor nu va afecta starea de spirit a niciunuia dintre voi.
  • Publicat:
Cum să întreții relația dintre tine si partener atunci când factorii de stres din preajma sărbătorilor vă stau în cale
Cum să întreții relația dintre tine si partener atunci când factorii de stres din preajma sărbătorilor vă stau în cale sursa foto: shutterstock

Ne apropriem cu pași repezi de cea mai frumoasă, dar și haotică perioadă din an. Uneori, cadourile, mâncarea delicioasă sau ornamentele și decorațiunile sclipitoare nu sunt suficiente pentru a ține factorii de stres din preajma sărbătorilor la distanță.

Organizarea timpului astfel încât relația dintre tine și partener, cinele în familie și planurile de călătorie să decurgă pe cât mai bine posibil poate fi o sarcină destul de dificilă și cauzatoare de mult stres. Prioritizarea relației tale, totuși, nu ar trebui să fie o idee secundară, așa că asigură-te că tu și partenerul tău petreceți clipe de neuitat unul în compania celuilalt.

Uite o scurtă listă ce ar putea să te ajute să menții relația dintre tine și partener la un nivel optim și nu în ultimul rând, să rămâneți conectați atât fizic, cât și emoțional în timpul sărbătorilor.

  1. Creați noi tradiții împreună

În preajma sărbătorilor, tradițiile sunt la ordinea zilei. Nu există sărbătoare fără tradițiile ei specifice. Deși cu toții suntem bucuroși atunci când petrecem timp alături de cei dragi, uneori aceast fel de agitație creează un mic disconfort în ceea ce privește legătura dintre parteneri. În aceste momente cu nivel ridicat de stres, încercați să vă creați propriile tradiții de sărbători, indiferent cât de mici. Fie că vă plimbați prin oraș cu mașina și vă uitați la luminițele din oraș, fie că vizionați același film de anul trecut, crearea unui moment așteptat și anticipat doar pentru tine și partenerul tău este o modalitate sigură de a scăpa de stresul sărbătorilor și a petrece timp unul lângă celălalt.

  1. Acordați-vă timp extra pentru a „stabili starea de spirit”

Cumpărați niște luminițe de Crăciun și lumânări parfumate și creează alături de partener un mediu special în care să vă relaxați și să vă concentrați asupra dorinței voastre de a fi pur și simplu aproape unul de celălalt. Îmbunătățiți starea de spirit din dormitor prin lenjerii intime și distractive pe tema sărbătorilor sau prin diferite jocuri de rol care să incite atmosfera.

  1. Gătiți împreună

Gătitul împreună ne aproprie de partener și ne face să trăim cu patos prezentul, concentrându-ne eforturile pe un obiectiv comun. Încercați să gătiți împreună rețeta mult visată pentru a o aduce la adunarea de familie și a face o impresie bună în seara de Crăciun. Gătitul este, de asemenea, senzual, deoarece implică toate cele 5 simțuri și îți permite să explorezi gusturile partenerului tău.

  1. Planificați timpul

Programarea timpului pentru a fi singuri cu adevărat este esențială. Scrieți asta într-un planificator sau într-un calendar. Nu ezitați și nu vă gândiți de două ori atunci când doriți să petreceți timpul în propriul stil, într-un anumit loc sau făcând o anumită activitate, deoarece acestea sunt cheia sănătății mentale și fizice.

  1. Concentrați-vă pe auto-îngrijire

Uneori, cheia pentru o intimitate emoțională și fizică sănătoasă vine din a oferi unul altuia spațiu pentru a face propriile lucruri. Această perioadă a anului este plină de o mulțime de oameni și o mulțime de așteptări, așa că a avea grijă în continuare de rutina ta de skincare care sau a citi cartea preferată pot fi biletul pentru a diminua din factorii de stres din pragul sărbătorilor. A avea grijă de tine nu numai că te menține sănătos, ci în cele din urmă te face un partener mai bun.

  1. Faceți împreună sarcinile „plictisitoare”

În loc să te plimbi singură pe străzile înzăpezite, roagă-ți partenerul să vină. Schimbați împreună anvelopele mașinii, puneți muzică festivă în mașină și plimbați-vă pe unde vedeți cu ochii. Curățenia de dinaintea sărbătorilor este o altă activitate care face parte, într-o oarecare măsură, din tradițiile românilor de sărbători. Faceți din această activitate plictisitoare una haioasă și distrați-vă împreună în timp ce curățați și împrospătați casa pentru sărbători.

  1. Oferiți-vă un cadou neașteptat sau un gest sexy

Surprinderea reciprocă cu cafeaua voastră preferată sau cu un cadou de Crăciun timpuriu este o modalitate excelentă de a menține o atmosferă cu adevărat îmbietoare.

  1. Oferiți romantismului o notă de poveste

Planificarea unei activități precum schiul sau patinajul pe gheață și participarea la festivalurile specifice de sărbători sunt modalități perfecte de a accesa un nou capitol din povestea voastră de dragoste. Unele dintre cele mai memorabile amintiri din vacanțe vin din construirea acelei case de turtă dulce, din căzăturile pe gheață sau din suma exagerat de mare de bani dați pentru o ciocolată caldă.

Surse: theeverygirl.com, femmepharma.com, meetmindful.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân