Cum să găsești iubirea după 40 de ani

  • Publicat:
Cum să găsești iubirea după 40 de ani
Sursa foto: shutterstock

Să reușești să îți găsești partenerul ideal după 40 de ani nu este ușor, dar nici imposibil. Așa cum vei citi și în rândurile de mai jos, răbdarea, atitudinea pozitivă și încrederea trebuie să te ghideze în acest demers.

Chiar dacă au trecut mulți ani de la ultima ta întâlnire romantică, nu trebuie să îți faci griji. Nu te lăsa copleșită de griji, experiența poate fi una chiar plăcută!

Relaxează-te!

Nu te duce la o primă întâlnire cu așteptări mari. De regulă, așteptările mari sunt și nerealiste, iar așteptările nerealiste duc la dezamăgiri.

Relaxează-te, respiră și bucură-te de prezența celuilalt. Poate fi o experiență grozavă chiar dacă veți decide să nu vă mai vedeți apoi.

După o singură întâlnire în mod clar nu poți cunoaște pe cineva. Așa că, dă-ți timp ție. Dă-i timp lui. Poate că sună clișeic, pentru că da, la această vârstă poate consideri că nu mai ai timp de pierdut. Dar, în modul acesta te poți agăța de omul nepotrivit, în absența unei compatibilități reale. Ce alegi?

Focusează-te pe celălalt

După ce te-ai relaxat și ai avut parte de câteva întâlniri, e timpul să fii atentă la gesturile celuilalt. La primele întâlniri cu toții ne dorim să impresionăm, să cucerim. Fii atentă, așadar, după această etapă. Îl poți asculta cu adevărat pe celălalt și îi poți observa acțiunile. Face ceea ce spune?

Nu te mai agăța de aspecte superficiale, analizează atent calitățile celuilalt și potențialul sau pentru a forma un cuplu.

În cazul în care cauți pe cineva pentru tot restul vieții, observă modul în care celălalt îți arată că vrea să își trăiască viața și… dacă acel mod interferează cu dorințele tale, caută un alt partener.

Fii tu însăți!

Căci despre asta e vorba de fapt. Dacă te detașezi și te porți natural, îl vei încuraja și pe celălalt să lase la o parte emoțiile și va puteți simți extraordinar împreună.

Și pont! Chiar dacă te grăbești să afli dacă persoana cu care te vezi este și potrivită pentru tine, nu uita să te simți bine și să savurezi fiecare moment.

Oamenii cu zâmbetul pe buze și încrezători, care știu să se simtă bine și să îi facă și pe cei din jur să o facă, au cele mai mari șanse de a atrage un partener la orice vârstă. Căci, fie vorba între noi, după 40 de ani, nimeni nu caută pe cineva alături de care să mănânce în tăcere…

Îndrăznește, așadar! Și în căutarea iubirii, încearcă să te bucuri de această experiență ca la 20 de ani. Cu entuziasm și încredere.

Citește și: Există criza bărbatului de 40 de ani? Explicaţiile psihologului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân