5 subiecte mai puțin firești despre care trebuie să discuți cu partenerul tău înainte de căsătorie

  • Publicat:
5 subiecte mai puțin firești despre care trebuie să discuți cu partenerul tău înainte de căsătorie

Adesea, cuplurile întâmpină dificultăți în căsnicie tocmai pentru nu trasează încă de la început limite, pentru că nu comunica întru totul. O căsnicie de succes pornește obligatoriu de la aceste 5 subiecte, incomode pentru unii, dar atât de necesare!

Conștiința de sine

Conștiința de sine dictează modul în care te raportezi la ceilalți. Și cu cât ești mai conștientă la modul în care acționezi, la temerile pe care le ai sau la lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățești la tine, cu atât casnicia ta va funcționa mai bine. Fii sinceră cu tine! Fii sinceră și cu cel de lângă tine.

Familia din care provii

Fie că vrei să accepți sau nu acest lucru, familia din care vii își pune amprenta asupra ta și asupra dezvoltării tale. Și îți va influența și căsnicia. Unul din scopurile acestei discuții este să îți rezolvi rănile/traumele din copilărie. De pildă, poți discuta cu partenerul tău despre un părinte care a fost mult prea dur cu tine sau prea critic, acest lucru având ca rezultat faptul că niciodată nu te simți suficient de bună în ceea ce faci. Rezolva la timp aceste cutume! Nu lăsa ca ele să te domine și, cu atât mai mult, să îți afecteze relația de cuplu.

Limitele

Comunică-i în mod deschis partenerului care sunt lucrurile pentu care nu ești dispusă să faci compromisuri. Ce nu ai putea accepta niciodată? Ce ar putea pune capăt căsniciei voastre? Toate acestea sunt lucruri deosebit de importante. Delimitează-le încă de la început.

Modul în care veți gestiona neînțelegerile

Să facem următorul exercițiu de imaginație: vă certați, da? Ce se întâmplă după aceea? Unul din voi se închide în el și refuză să mai comunice? Altul e mult prea agitat și nu vrea să lasă lucrurile așa?

Ajungeți la un consens. Poate că și modul în care reacționați la tensiuni spune mult despre felul în care ați fost crescuți, despre rana de abandon, de pildă! Poate nu ai avut părinții lângă ține și astfel tinzi să te panichezi atunci când simți că partenerul de cuplu „se schimbă” în comportament, atunci când se depărtează, când vrea spațiu.

Ce căsnicie vă doriți

Dacă tu îți dorești ca relația voastră să fie despre romantism, despre cadouri neașteptate, despre mici surprize venite de nicăieri… ei bine, comunică-i asta și partenerului. Vorbiți și despre cât de des vă veți lua concedii, despre gestionarea finanțelor, despre managerierea sarcinilor din gospodărie, șamd.

De asemenea, discutați și despre ce puteți „ajusta” unul la celălalt atunci când lucrurile nu vor funcționa așa cum vă doriți. Toate aceste lucruri vor contura mult mai bine modul în care va arăta căsnicia voastră.

Citește și: 5 secrete pentru o căsnicie fericită

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân