5 modalități prin care să te reconectezi cu un vechi prieten

Poate fi foarte dureroasă îndepărtarea de un prieten. Cu cât timpul trece, cu atât te obișnuiești din ce în ce mai mult cu lipsa lui, dar există momente când amintirile apar și simți o oarecare stare de tristețe și vinovăție.
  • Publicat:
5 modalități prin care să te reconectezi cu un vechi prieten
5 modalități prin care să te reconectezi cu un vechi prieten sursa foto: shutterstock

A fi constant prins de responsabilitățile și prioritățile vieții de zi cu zi este o modalitate sigură de a pierde noțiunea timpului. Atunci când suntem mult prea ocupați cu munca, viața noastră socială poate fi complet pierdută.

Îndepărtarea de prieteni sau o ceartă cu aceștia este un efect secundar trist al numărului mare de responsabilități. Dacă au trecut luni sau chiar ani de când nu ați mai vorbit și doriți să vă reconectați, iată 6 moduri prin care puteți face acest lucru:

1. Profită de rețelele sociale

Cred că mulți urmăriți deja un număr mare de prieteni vechi pe rețelele sociale, chiar dacă nu ați mai interacționat de ani buni de zile. Ești la curent cu viețile lor și cu tot ceea ce postează, dar nu ai curajul să le dai un mesaj. Rețelele sociale ne permit să ținem pasul cu vechii prieteni la nivel superficial. Dar dacă dorești să reaprinzi o prietenie, trebuie să faci mai mult decât să lași niște aprecieri ale postărilor. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să lași comentarii autentice la postările lor, să răspunzi la poveștile lor și să trimiți un mesaj direct pentru a deschide o conversație. Începe prin a oferi un compliment sau a pune o întrebare. Făcând acest lucru din ce în ce mai des, prietenia dintre voi va începe să se reaprindă în mod natural.

2. Trimite-i un mesaj rapid

Nu-ți fie teamă să trimiți un mesaj rapid. Începe printr-un salut, întreabă-i ce mai fac, lasă-i să știe că te gândești constant la ei și în final, propune o întâlnire. Dacă nu mai ai numărul lor, cere-l unui prieten comun sau trimite mesajul prin intermediul rețelelor sociale.

3. Întâlnește-te cu vechiul prieten prin intermediul prietenilor comuni

Poate că nu-ți mai vezi vechiul prieten, dar s-ar putea să ai prieteni comuni care sunt încă apropiați de el. A face planuri pentru a te reuni cu grupul este o modalitate de a te reconecta fără presiune, deoarece prietenii tăi comuni vor fi acolo pentru a preveni orice discuție plictisitoare sai incomodă. Aceasta este o opțiune bună pentru tine dacă te simți cu adevărat stresat în ceea ce privește această reconectarea sau dorești ca alte persoane să te ajute în conversație.

4. Înainte de toate, rezolvă conflictul cu vechiul prieten

Ați avut o ceartă? Din păcate, toți am fost acolo. Făcând prima mișcare și întinzând mâna pentru a rezolva conflictul, faci primul pas către construirea unei noi prietenii de încredere. Este important să fii deschis cu privire la motivul pentru care te adresezi. Dacă ți-e dor de el, îți pare rău pentru ceva ce ai spus sau făcut și vrei să lași definitiv trecutul în trecut, asigură-te că îi comunici toate acestea înainte de a-l întreba dacă este interesat să vă revedeți. În acest fel, intențiile tale sunt clare și nu dai impresia că te prefaci că nu s-a întâmplat nimic.

5. Împărtășiți amintiri

Ai dat peste poze vechi sau ai văzut ceva care ți-a amintit de vechiul prieten. Împărtășește aceste amintiri cu el, alături de un mesaj scurt. De exemplu, dacă vezi ceva pe rețelele sociale care are legătură cu ceva pe care vechiul tău prieten îl adora, etichetează-l în acea postare și spune ceva de genul „Asta îmi amintește de tine!”.  De asemenea, dacă îți apare o amintire pe Facebook alături de vechiul prieten, comentează și distribuie. Aceasta este o modalitate ușoară de a deschide o conversație.

Surse: verywellmind.com, theeverygirl.com, purewow.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân