5 feluri în care reacționează corpul unei femei când aceasta se află în relația nepotrivită

  • Publicat:
5 feluri în care reacționează corpul unei femei când aceasta se află în relația nepotrivită
Sursa foto: shutterstock

Potrivit specialiștilor, corpul nostru ne arată uneori ceea ce subconștientul nostru știe deja, dar mintea noastră cognitivă s-ar putea să nu fi realizat încă. Iată, așadar, ce semnale îți poate trimite corpul tău atunci când te afli în relația nepotrivită. 

Cum reacționează corpul unei femei când este în relația nepotrivită: efecte vizibile

Te simți epuizată

Dacă de-abia îți aduni puterile și energia într-o relație de cuplu, s-ar putea să te afli într-una toxică și să ai de-a face cu un abuzator.

Citește și: Abuzul emoţional, asasinul sigur al relaţiei de cuplu: 7 semnale pe care nu trebuie să le ignori

Apar problemele autoimune

Chiar dacă nu există o explicație fondată pentru acest aspect, medicii avertizează că în urma unei relații disfuncționale care provoacă anxietate sau atacuri de panică este foarte posibil ca și corpul să reacționeze și să se resimtă. Starea continuă de neliniște poate genera severe probleme autoimune, precum inflamații, dureri nejustificate ale corpului sau erupții cutanate, acneice etc.

Probleme digestive sau hormonale

Femeile care se află în relații toxice nu se mai pot alimenta corect, este fapt dovedit. Mai mult, pot realiza că nu mai tolerează anumite alimente, chiar dacă odinioară obișnuiau să le mănânce fără probleme.

Într-o mare măsură, și hormonii se intensifică atunci când tensiunile cresc în relația de cuplu.

Citește și: Relația toxică, la limita dintre iubire sufocantă și abuz emoțional

Probleme și cu memoria sau vorbirea

Dacă te afli în relația nepotrivită, vei observa că îți va fi foarte greu să comunici sau să te faci înțeleasă. Și nu doar în interiorul relației, ci și în afara acesteia, cu alte persoane conexe.

Mușchii tăi sunt și ei afectați

Încordarea musculară este un semnal de alarmă atunci când vine vorba de o relație toxică. Mai precis, sugerează faptul că partenerul te face să te simți inconfortabil.

Dacă mușchii tăi pur și simplu se blochează, e bine să analizezi ce simți de fapt. Și de ce simți așa. E foarte probabil ca omul de lângă tine să îți facă rău.

Surse: Insider, HealthLine, Mass

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”