13 paşi pentru o nouă relaţie

“A fost frumos, dar s-a terminat” – tot mai des auzim această replică. Însă oricât de greu ar fi pe moment, mergem mai departe căci soarele răsare în fiecare zi. Trebuie să facem loc în viaţa noastră unor oameni noi alături de care să ne împlinim sufleteşte şi material.
  • Publicat:
13 paşi pentru o nouă relaţie

“A fost frumos, dar s-a terminat” – tot mai des auzim această replică. Însă oricât de greu ar fi pe moment, mergem mai departe căci soarele răsare în fiecare zi.

Trebuie să facem loc în viaţa noastră unor oameni noi alături de care să ne împlinim sufleteşte şi material. 

 

Chiar dacă te-ai despărţit de foarte puţin timp, nu sta izolat. Este normal să nu fii tot timpul cea mai bună variantă a ta însă trebuie să fii vizibil. Ieşi în oraş, în parc, socializează cu prietenii, socializează pe internet. Vechea relaţie face parte din trecut, respectă-ţi fostul partener, păstrează amintirile frumoase dar acum ai trecut la nivelul următor. Ai în faţă viitorul!
 
Fă lucruri noi! Nu da iama în frigider ori într-un bar – nu vei găsi fericirea. În această perioadă ai nevoie de un respect de sine crescut, deci este un moment perfect să începi un program nou de fitness, jogging, să mergi la karaoke, la un curs de echitaţie ori să înveţi să cânţi la un instrument muzical. Orice vis aveai, acum poate deveni realitate!

Acum că ai început să socializezi, să te implici în proiecte noi şi ai căpătat din nou încredere în propria persoană, este momentul să încerci să-ţi faci prieteni noi. Trecutul încă doare, aşa că este indicat să iei o gură de aer proaspăt.

Nu trebuie să aştepţi ca perechea potrivită să-ţi bată la fereastră. Trebuie să cauţi, însă atenţie, există riscul următor: cu cât cauţi mai mult sunt mai puţine şanse să o găseşti. Aşadar ochii, inima şi raţiunea larg deschise!

Şi totuşi, cum poţi trece peste fantoma vechii iubiri? Atunci când ai găsit persoana potrivită uiţi fără să vrei. Nu există o reţetă pentru asta. 

Momentul prima întâlnire: nu exagera cu nimic fie că vorbim despre machiaj, vestimentaţie, autodescriere sau aşteptări. Comportă-te natural, vorbeşte deschis despre pasiunile tale şi deschide bine urechile la ce are de spus cel de lângă tine. Receptează semnale ce te fac să realizezi dacă merită să mergi la o a doua întâlnire. 

Nu este nimeni perfect, cu toţii avem defecte. Însă trebuie să ne alegem un partener ce are defecte pe care le putem tolera sau ce se pot corecta. De exemplu, dacă toată viaţa ai fugit de amicii lui Bachus, iar noul tău prieten a băut singur de la prima întâlnire o sticlă de vin şi două pahare de whisky este clar că pe termen lung ar interveni probleme între voi. Nu omorâ însă din faşă o relaţie doar pentru că în acel moment partenerul avea 2 kg în plus pentru gusturile tale sau avea o tunsoare demodată.

Nu încerca să schimbi modul de gândire al cuiva pentru că pe termen lung este imposibil!

Fiecare persoană este diferită şi nu trebuie făcute comparaţii între fostul şi actualul partener (nici în sinea ta) dar nici într-un caz cu voce tare în cadrul unei întâlniri. 

Ţine cont de faptul că toate contrastele se atrag – nu te speria dacă eşti atrasă de o persoană ce pare dintr-un alt film. Veţi descoperi în timp pasiunile şi lucrurile comune. 

În mod normal, dacă două persoane se plac şi încep să se descopere, lucrurile încep să se aşeze natural. Nu trebuie să forţezi nota. Vei putea afirma că ai început să cunoşti noul partener abia după ce aţi trecut prin mai multe întâmplări şi bune şi rele.

Momentul sex. Nu există o reţetă sau un orar pentru acest pas. Fiecare cuplu simte când este momentul său. Însă acest moment nu trebuie forţat. Prezervativul este obligatoriu!

Planurile pe termen scurt şi dese reprezintă reţeta marilor succese în relaţii. Fără planuri şi pretenţii pe termen foarte lung. Savuraţi momentul!

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Îl vreau lângă mine...
Îl vreau lângă mine...
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân