Scapă de angoasa zilei de LUNI

Gândul zilei de luni dă bătăi de cap multor persoane. Duminica seara se poate instala o stare de stres, neştiind ce ne aşteaptă în următoarea săptămână.
  • Publicat:
Scapă de angoasa zilei de LUNI
foto 123RF.com

După weekend – aşteptat de duminica trecută -, ziua de luni are pentru multă lume o semnificaţie oarecum neplăcută. ”Iar e luni!” Dar totul ţine de perspectivă. Luni este un nou început, este o şansă să trăim, să învăţăm, să îi auzim pe cei dragi măcar la telefon, să ne bucurăm de lumea în care trăim. Iată câteva idei care să pot transforma ziua de luni într-o zi extraordinară.

Cum ar fi ca în loc de lumina violentă a ecranului telefonului să priveşti lumina naturală a zilei şi să inspiri adânc aer curat în timp ce deschizi fereastra? Mult mai plăcut şi mai natural pentru ochii tăi.

Nu da fuga imediat în bucătărie să faci o cafea ci bea un pahar sau două de apă plată (cu o picătură de lămâie – dacă îţi place gustul acrişor). Peste noapte resursele de apă ale organismului se diminuează (de asta nevoia de a merge la toaletă imediat ce ne trezim) şi deşi pare că o cafea ne salvează, de apă avem nevoie pe stomacul gol.

Mişcarea ne face mai energici luni dimineaţa

Apoi poţi pune de cafea şi cât se face cafeaua nu te uita la telefonul mobil. Ai timp toată ziua. Este timpul pentru câteva exerciţii de stretching şi de relaxare a muşchilor. Unele dintre cele mai eficiente sunt cele care îţi plac. Da, şi genuflexiunile sunt OK. Dacă dacă vrei, poţi face două asane de yoga.
Yoga este o sursă de energie şi menţine starea de sănătate generală a organismului

”Surya Namaskar sau Salutul Soarelui este cea mai cunoscută succesiune de asane din practica yoga şi este suficient dacă îmi încep ziua cu câteva repetări pentru a mă simţi energizată şi gata să fac faţă provocărilor de peste zi. Este nelipsit din practica mea zilnică” spune cântăreaţa Sylvia, de curând devenită şi profesor de yoga.

De altfel, yoga îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi autocontrolul şi yoga ameliorează stările de anxietate şi depresie.
Tehnicile de respiraţie din yoga (pranayama) sunt de un real ajutor atunci când urmăreşti dezvoltarea capacităţii pulmonare sau tratarea unor afecţiuni din sfera bolilor respiratorii. Pe internet se găsesc numeroase tutoriale, dacă nu ai încă posibilitatea să mergi la o clasă de yoga.

Săptămâna poate începe cu un mic dejun simplu

Un mic dejun te va ajuta să ai energie şi să menţii starea de sănătate. Dar şi să nu dai iama în mâncare parcursul zilei. Un iaurt integral cu câteva linguri de musli (cerealele integrale eliberează energia mai lent, deci senzaţia de saţietate durează) şi o linguriţă de miere, ori un ou fiert cu 2 felii de pâine neagră cu unt şi câteva condimente pe plac sunt simplu de realizat.
Nu începe ziua cu ciocolată sau cu orice alt desert bogat în zahăr. Nivelul de insulină din sânge creşte şi vei simţi mult mai des foamea.

Luni e pentru haine frumoase

Îmbracă-te frumos. Cât de frumos se poate. Mereu starea de dispoziţie este mai bună când eşti privit cu plăcere de către colegi, necunoscuţi. Ei, da! Persoanele care acordă atenţie îngrijirii personale fac o impresie bună.

Luni este timpul să notezi în agendă.

O planificare atentă a lucrurilor de făcut va face din următoarea zi de luni una bună.

Totul stă în atitudine!

Jeff Keller, un orator motivaţional de succes în SUA menţionează în cartea Atitudinea e totul! că şi prin simple banalităţi ne putem autoprograma o zi proastă. Dacă plouă atitudinea corectă nu este ”Plouă, ce dezastru” cu ”Plouă, îmi iau umbrela şi e o zi e zi minunată”. De asemenea, nu dă bine nici să ne plângem de lucruri banale precum ”fără telefon de ultimă generaţie nu pot trăi”, sau ”colegul meu are un birou cu 10 cm mai mare decât al meu”. Specialistul american consideră că în acest fel nu dăm dovadă de maturitate şi vom fi evitaţi atunci când este vorba despre decizii importante în colectiv.

Pentru orice situaţie, există o rezolvare, există o soluţie. Chiar şi ziua de luni este minunată, dacă noi vrem să fie aşa. Şi nu uita, mereu există persoane într-o situaţie mai puţin plăcută decât a ta. O săptămână excelentă!

foto 123RF.com

foto 123RF.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân