Dezvoltarea personală: (minimum) 4 beneficii

Dezvoltarea personală ajută procesul de evoluție.
  • Publicat:
Dezvoltarea personală: (minimum) 4 beneficii
foto 123rf.com

Dezvoltarea personală este un concept ce pare a fi în trend. Oamenii au înțeles că viața înseamnă schimbare, evoluție și adaptarea la nou. Ori, cum tehnologia ultimilor ani ne pune pe toți în fața unei schimbări accelerate, iată 5 motive pentru care ar trebui să iei în considerare dezvoltarea perosnală.

 

Chiar dacă nu ai probleme emoționale, conflicte interioare sau răni din copilărie (te felicit, totuși dacă ai reușit aceste lucruri), dezvoltarea personală te ajută în multe feluri în viața ta. Fie că apelezi la un consilier sau la un psiholog, fie că citești cărți de dezvoltare personală sau mergi la astfel de workshop-uri, iată 5 modalități prin care te ajută dezvoltarea personală:

 

Îți e mai clar ce vrei

Citește de mai multe ori acest punct! Pentru că dezvoltarea personală ne ajută să ducem atenția fx în acel punct în care înțelegem ceea ce vrem să facem cu viața noastră, ne ajută să ne clarificăm obiectivele de orice natură: persnale sau profesionale. S-ar putea să nu ne placă locul în care ne aflăm acum sau să n-avem direcție, să nu ne fie clar încotro ne îndreptăm. S-ar putea să ne simțim descurajați sau confuzi sau nesiguro. Și, din acest motiv, dezvoltarea personală ar putea fi cel mai bun răspuns la problemele noastre.

 

Poți să-ți stabilizezi situația financiară

Chiar dacă dezvoltarea personală nu este neapărat o lecție financiară care te învață cum să te îmbogățești peste noapte, însă, clarificându-ți obiectivele, îți va fi de ajutor să te securizezi financiar. Fie pentru că vrei să câștigi mai mulți bani, fie pentru că vrei să-ți atingi alte scopuri și ai nevoie de bani. Ședințele de consiliere te pot ajuta să te deblochezi, să te cunoști mai bine, oferindu-ți noi perspective. Astfel, poți deveni mai creative și îți crești șansele să vii cu idei noi pentru potențiale afaceri sau să găsești portițe în viața ta care să te ajute să ai un trai financiar mult mai bun!

Îți poți îmbunătăți abilitățile

Dezvoltarea personală este o investiție în tine și în clitățile tale. S-ar putea să ai o mulțime de talente ascunse, de care nu ești deloc conștient pe care le poți descoperi accidental la sesiunile de dezvoltare personală. În tine pot zace multe aptitudini latente, iar dezvoltarea personală este fix procesul de care ai nevoie pentru a fructifica ceea ce ai deja!

 

Poți învăța noi abilități

Și, în plus, vei învăța și lucruri noi! Dezvoltarea personală de grup poate fi o oportunitate unică de a învăța și din experiențele altora și de a te simți mai puțin singur. Prin ședințele de dezvoltare personală poți găsi anumite calități, abilități sau talente ce-ți vor fi de folos în evoluția și dezvoltarea ta ca ființă umană.

Îți crești reziliența

Dacă la prima dificultate, tot ce vrei este să fugi în loc să găsești soluții, dezvoltarea personală este pentru tine, pentru că te ajută să îți vezi atuurile și să reziști l orice tip de amenințare. Îți întărește reziliența și te ajută să te concentrezi mereu pe scopul tău final, învățându-te totodată cum să faci față situațiilor negative din viața ta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Ce este limbajul de iubire
Ce este limbajul de iubire
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân