8 semne care indică faptul că ești mai inteligent decât crezi

Descoperă cele 8 semne subtile care pot indica faptul că ești mai inteligent decât crezi defapt. Nu te subestima și încearcă să ai încredere în capacitățile tale!
  • Publicat:
8 semne care indică faptul că ești mai inteligent decât crezi
8 semne care indică faptul că ești mai inteligent decât crezi Sursa foto: Shutterstock

De cele mai multe ori, persoanele inteligente tind să-și subestimeze valoarea creierului lor.

În cazul în care nu ești sigur în legătură cu propria inteligență, acesta ar putea fi un prim semn care să indice faptul că ești destul de inteligent sau măcar suficient de inteligent pentru a realiza care-ți sunt limitele.

Iată câteva semne subtile care indică faptul că ești mai deștept decât crezi.

  1. Ai învățat să citești mai devreme

Un studiu din 2014, realizat de către cercetătorii britanici, a constatat faptul că micuții care au învățat să citească mai devreme au avut tendința de a avea note mai mari la școală.

Cititul la vârste fragede va fi de mare ajutor atât în ceea ce privește abilitățile verbale, cât și cele nonverbale.

  1. Te îngrijorezi prea mult

Indivizii anxioși pot avea un avantaj în anumite forme de inteligență comparativ cu acele persoane lipsite de griji.

De-a lungul timpului au fost explorate diferite studii care făceau referire la legătura dintre îngrijorare și inteligență.

Într-un studiu din 2015, publicat în revista Personality and Individual Differences, cercetătorii au cerut mai multor studenți să completeze chestionare în care să indice cât de des au experimentat îngrijorări.

Rezultatele au arătat că persoanele care au avut tendința de a se îngrijora și de a se gândi constant la aspecte îngrijorătoare au obținut scoruri mai mari la măsurătorile de inteligență verbală, în timp ce persoanele care nu-și prea fac griji în mod normal au obținut scoruri mai mari la testele de inteligență nonverbală.

  1. Ești curios

În primul rând, oamenii mai inteligenți sunt în general mai toleranți la ambiguitate. În al doilea rând, coeficientul de curiozitate duce la niveluri mai ridicate de investiție intelectuală și de învățare.

Un studiu a constatat că investiția intelectuală sau modul în care oamenii își investesc timpul și efortul în intelect, joacă un rol major în creșterea cognitivă.

  1. Ești dezordonat

Un studiu publicat în Psychological Science de Kathleen Vohs a dezvăluit că lucrul într-o cameră neîngrijită alimentează de fapt creativitatea. În cadrul studiului, mai mulți participanți au fost rugați să vină cu idei despre moduri neobișnuite în care o minge de ping-pong poate fi utilizată. Persoanele care au lucrat în camere îngrijite și ordonate au venit cu răspunsuri substanțial mai puțin creative decât persoanele care lucrează în camere dezordonate.

  1. Adori să stai treaz pe timp de noapte

Somnul poate avea ceva de-a face cu abilitățile tale.

Într-un studiu din 2009, publicat în jurnalul Personality and Individual Differences, s-a analizat legătura dintre IQ-ul copilăriei și obiceiurile de somn în rândul miilor de adolescenți. Rezultatele au arătat că adolescenții cu IQ mai mare au stat treji până mai târziu și s-au trezit mai târziu atât în ​​timpul săptămânii, cât și în weekend.

Persoanele care tind să adoarmă târziu în noapte pot avea mai multe șanse de a dezvolta soluții originale și creative.

  1. Ești fratele sau sora mai mare

Mai în vârstă și mai înțelept ar putea fi un adevărat atunci când facem referire la frați.

Primul copil născut are mai multe șanse ca abilitățile sale cognitive să fie mai bune decât în cazul fratelui său mai mic. În plus, un studiu din 2017 a constatat că frații mai mari au cu 30% mai multe șanse de a obține o poziție de conducere în viitor.

  1. Ești stângaci

Cercetările asociază persoanele stângace cu „gândirea divergentă”, o formă de creativitate în care vii cu idei noi.

S-a constatat că bărbații stângaci sunt mai pricepuți la gândirea divergentă. Acest lucru înseamnă că sunt mai buni la sarcini precum combinarea a două obiecte comune în moduri creative pentru a forma un al treilea și gruparea listelor de cuvinte în cât mai multe categorii alternative posibil.

Poate de aceea stângacii au frecvent cariere în arhitectură și muzică.

  1. Consumi alcool regulat

Persoanele cu IQ mai mare tind să consume mai multă bere și vin. Consumul moderat, dar regulat de alcool este asociat cu un IQ mai mare.

Surse: msn.com, inc.com, hackspirit.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”