Mercur retrograd în Berbec din 2 aprilie 2024 | Astrolog Anca Moraru: „Schimbările din această perioadă ne vor fi extraordinar de benefice pe termen lung…”

  • Publicat:

Perioada 2-25 aprilie vine cu activarea lui Mercur retrograd în Berbec, care ne ajută împingându-ne de la spate să curățăm și să eliberăm tot ceea ce este de eliberat, de la energii vechi, stagnante și limitări, până la credințe care nu ne mai sunt de folos. Această perioadă ne lansează o provocare către un adevărat salt cuantic, prin vindecarea furiei, a obiceiurilor impulsive, cât și prin gestionarea conflictelor cu noi înșine și cu ceilalți.

“Fără presiune, nu există diamante” – Thomas Carlyle

Perioada retrogradărilor vine cu încheierea unor cicluri karmice

Cât de mult ne îndeplinim ambițiile și cu cât foc luptăm pentru visurile și pasiunile noastre? Acest Mercur retrograd ne va împinge de la spate pentru a ne accesa curajul și puterea interioară.

Cea mai importantă lecție pe care o avem de învățat în această perioadă este că indiferent ce apare în viața noastră, să ne luăm focusul de pe întrebarea “De ce mi se întâmplă mie asta?” în a ne întreba: “Ce am de învățat din asta, ce îmi aduce viața prin prisma acestei situații din viața mea? La ce e nevoie să lucrez, ce încă nu văd în viața mea?”

Întotdeauna în perioada retrogradărilor vom încheia cicluri karmice, vor ajunge să plece din viața noastră credințele care nu ne mai sprijină în misiunea sufletului nostru, alături de anumite activități sau persoane, care nu ne mai sunt benefice pentru menirea și destinul pe care noi le avem. Astfel că, indiferent de schimbările care apar, e important să conștientizăm că, deși poate fi dureros acum, schimbările din această perioada ne vor fi extraordinar de benefice pe termen lung!

Iată o listă cu ce ne este benefic să avem în vedere în perioada care urmează:

  • Să evităm pe cât posibil, conflictele, certurile și să nu luăm decizii de importanța majoră la impuls
  • Să avem foarte mare grijă cu documentele pe care le semnăm, să citim totul cu lux de amănunte, sau să amânăm dacă este posibil semnarea oricărui nou contract până după dată de 25 aprilie 2024
  • Să facem pace cu trecutul, să încheiem capitolele cu partenerii din trecut, să renunțăm la lucrurile pe care încă le avem de la ei prin casă, garderobă, și care creează energie stagnantă, să iertăm, să ne eliberăm și să ne deschidem către un nou început
  • Să avem foarte mare grijă cu călătoriile în următoarea perioadă, e posibil să ne trezim cu zboruri amânate sau anulate, sau alte surprize, prin urmare e important să avem un program flexibil și să nu fim cu timpul la limită
  • Să recapitulăm tot ceea ce am învățat în ultimul an, cursuri, cărți, e important să terminăm tot ce ne-am propus și să reajungem la zi, să vedem pe unde suntem și ce mai avem de făcut…

Mercur retrograd în Berbec vine cu soluții. Pe de o parte, acest tranzit ne oferă motivație, curaj, îndrăzneală și încredere. Pe de altă parte, poate aduce conflict și izbucniri emoționale, de aceea e important să ne echilibrăm emoțional prin practicarea unui sport în această perioadă și prin a nu lua decizii la nervi sau la impuls.

Ce au de revizuit zodiile pe Mercur retrograd

Berbec/Ascendent în Berbec

O perioadă cu schimbări în ceea ce privește identitatea ta și felul în care te raportezi la lume.

Acum aproape 1 an ai început o nouă călătorie către tine, iar perioada următoare te va ajuta să faci o recapitulare… tipare vechi sunt gata să plece, tipare noi mult mai benefice așteaptă să fie instalate la comandă ta… ești gata să le aduci în realitatea ta?

Multă grijă cu extenuarea în perioada următoare… dacă nu îți vei lua timp pentru tine, oboseala își va spune cuvântul și vei avea tendința să fii mai furios și impulsiv că de obicei!

Echilibrul interior e cheia ta, dragă Berbec!

Pești/ Ascendent în Pești

O perioadă cu schimbări, revizuiri în plan financiar. Idei sau proiecte noi pot să apară la orizont…

Vei renunța la anumite sarcini, activități sau cheltuieli inutile în perioada următoare… Însă nu ai cum altfel să înaintezi benefic pe drumul tău, dacă încă porți poveri din trecut care te sabotează!

Fă curățenie în plan financiar, iar finalul acestui ciclu îți va aduce un nou început!

Vărsător/Ascendent în Vărsător

O perioadă de studiu, învățare, recapitulare! E timpul să faci acele călătorii în interiorul tău sau în exterior pe care le-ai tot amânat! Maturizare, asumare, cunoaștere și dezvoltare dincolo de granițele tale, asta aduce perioada următoare!

P.S: nu intra în conflicte inutile, nici nu ține morțiș să ai dreptate, nu o să te ducă nicăieri!

Capricorn /Ascendent în Capricorn

O perioadă de vindecare a sufletului, a copilăriei și a relației cu familia. În următoarea perioadă poți avea conștientizări puternice legate de anumite tipare pe care le-ai preluat din familia ta și care nu îți mai fac bine în prezent.

E posibil să fi crescut într-un mediu familial mai strict sau să fi fost înconjurat de multe reguli, lucru care poate te-a făcut la maturitate să-ți impui anumite limite și să nu-ți dai voie să fii văzut… vei simți să spargi aceste bariere în perioada ce va urmă. E un timp foarte bun pentru investiții legate de cămin, imobiliare, terenuri, mutări!

Săgetator /Ascendent în Săgetator

Ei bine, la tine dragă Săgetător, e o perioada în care să faci pace și să închei niște capitole în iubire din trecut!

Dacă sunt persoane din trecutul tău făță de care nu ai apucat să închei lucrurile, ei bine, perioada următoare se va asigura că o faci… Pot apărea foști parteneri, însă mare grijă, vor veni ca un test în viața ta!

Asigură-te că nu cazi în mrejele trecutului, ci că folosti această perioadă ca un catalizator pentru vindecarea ta emoțională.

Scorpion /Ascendent în Scorpion

Perioada următoare vine cu schimbări și revizuri legate de muncă: e timpul să vezi cât de multă satisfacție îți mai aduce muncă pe care o prestezi în prezent și să scoți din viața ta tot ce nu mai rezonează cu tine pe termen lung!

Munca care nu îți onorează sufletul te va îmbolnăvi dacă nu faci o schimbare! Pune-te pe tine pe primul loc, starea ta de bine, și mai apoi munca!

Este recomandat să ai mai multă grijă de sănătatea ta, să ai o rutină bine pusă la punct în ceea ce privește alimentația și orele de somn. Satisfacția profesională își va face văzute efectele în mod direct în sănătatea ta, dragă Scorpion, ai grijă să te prioritizezi!

Balanță /Ascendent în Balanță

La tine această perioadă vine cu schimbări în relația de cuplu… e posibil să ai de luat niște decizii importante, să simți nevoia de o schimbare… sau să iasă lucruri la lumină.

Nu te grăbi, și nu lua decizii peste noapte… Nu-ți lua în serios toate gândurile pe care le ai, lasă-le să vină și dă-le voie să plece, după 25 aprilie vei avea mai multă claritate legat de ce este de făcut…

Fecioară/Ascendent în Fecioară

O perioadă în care îți revizuieșți relația pe care o ai cu banii, cum te raportezi la ei… le spui bani sau le spui “bănuți”? Te comporți asemenea un copil legat de bani, îți e rușine să îți ceri banii pe care simți că îi meriți sau ai așteptări nerealiste, peste noapte?

Cheltui mai mulți bani decât ai acum în prezent în speranța că o să i faci tu la loc, ai obiceiul să te îndatorezi?

În perioada aceasta eșțt împinsă de la spate, dragă Fecioara, să te poziționezi în mod matur și responsabil în relația ta cu banii! Ia-i în serios, atât pe ei, cât și pe tine, și ei îți vor răspunde în același fel!

Leu/Ascendent în Leu

O perioadă în care îți reevaluezi direcția de evoluție în viață!

Poate în timp ți-ai creat un set clar de valori și principii după care te ghidezi, însă câte dintre ele te mai reprezintă cu adevărat în prezent?

E o perioadă numai bună să faci puțină curățenie și să vezi unde încă te mai limitezi, te autosabotezi… fă curățenie printre acele frici, credințe limitative și da-ți voie să mergi all in spre ceea ce visezi!

Rac /Ascendent în Rac

O perioadă cu schimbări în plan profesional! Ceea ce nu mai e pentru tine, va deveni extrem de incofortabil pe durata acestui Mercur Retrograd!

E o perioadă de reașezare, în care să îți construiești direcția, strategia, să mai renunți la anumiți oameni, la anumite obiceiuri… ca să fii ceea ce ești menit să fii! Să nu îți fie frică să renunți! La tot ce faci loc acum va veni ceva mult mai bun la finalul acestei luni, dragă Rac!

Gemeni /Ascendent în Gemeni

O perioaă  de făcut curățenie în grupul de prieteni!

Păstrezi în jurul tău oameni doar de dragul trecutului? Ei bine, perioada următoare te va face să analizezi mai bine fundația relațiilor din viața ta și să îi păstrezi lângă tine pe acei oameni care îți aduc satisfacție și bucurie în prezent! Fă loc conexiunilor autentice în viața ta!

Taur /Ascendent în Taur

Perioada următoare te va împinge către a-ți explora sufletul și a te deschide către o nouă realitate! E timpul să treci dincolo de vălul material și să-ți extinzi granițele către lumea nevăzută, către energie, către descoperirea ta și a sinelui tău superior. Lucrurile care nu au la bază bucuriile sufletului nu o să te mai satisfacă, astfel că vei simți nevoia de o schimbare…

E recomandat să treci printr-un proces de introspecție care să te ajute să te aliniezi mai mult la pacea și armonia ta interioară!

Citește și: Astrolog Anca Moraru | Previziuni pentru anul 2024: „Vor fi schimbări mari cu evenimente imprevizibile” EXCLUSIV

FOTO: Instagram @astromagia.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân