Ce dietă ţi se potriveşte în funcţie de zodie?

A-ţi menţine silueta sau a da jos kilogramele care te incomodează e un proces decizional complicat. Deşi, la o primă impresie, pare greu de crezut, stelele ar putea putea influenţa greutatea corporală şi, implicit, compatibilităţile cu multitudinea de diete puse pe tavă de către nutriţionişti. Aşadar, dacă stilul de viaţă echilibrat nu ţi-a intrat încă în sânge, nu strică să arunci o privire şi asupra recomandărilor alimentare care ţin de zodie.
  • Publicat:
Ce dietă ţi se potriveşte în funcţie de zodie?

A-ţi menţine silueta sau a da jos kilogramele care te incomodează e un proces decizional complicat. Deşi, la o primă impresie, pare greu de crezut, stelele ar putea putea influenţa greutatea corporală şi, implicit, compatibilităţile cu multitudinea de diete puse pe tavă de către nutriţionişti.

Aşadar, dacă stilul de viaţă echilibrat nu ţi-a intrat încă în sânge, nu strică să arunci o privire şi asupra recomandărilor alimentare care ţin de zodie.

Berbec

Încăpăţânat şi pasionat, ai tendinţa de a alege rapid o dietă, dar nu vei fi la fel de pătimaş când va trebui să o şi susţii pe termen lung.

De aceea, cel mai bun pariu pe care ai putea să-l câştigi ar fi strâns legat de o dietă pe termen scurt.

Pe de altă parte, cei născuţi sub semnul zodiacal Berbec nu au probleme cu retenţia lichidelor sau cu ţesuturile adipoase.

Însă, tot ei trebuie să renunţe la dulciuri şi să nu facă niciodată un exces din consumul de cafea, tutun, alcool.

Berbecii au probleme stomacale, ceea ce implică o renunţare la mâncărurile picante pe care, de altfel, le adoră.

Dieta potrivită pentru un Berbec este, de obicei, cea bogată în proteine.

Apoi, dinamismul lor, energia…îi vor ajuta, de obicei, să îşi menţină o siluetă de invidiat.

Taur

Niciun semn zodiacal nu este mai sedentar decât Taurul, aspect cotidian ce îi poate afecta silueta.

Dieta recomandată are legătură mai mult cu activitatea fizică – pentru a slăbi un Taur are nevoie de exerciţii fizice regulate şi o vigilenţă dietetică.

Dacă eşti născut sub acest semn astral, renunţă cât de cât la pâine, dulciuri şi grăsimi. O dietă bazată pe crudităţi ar putea fi ideală: castraveţi, morcovi, conopidă, ridichi, spanac, mazăre, dovlecei, sfleclă roşie…

Când trebuie să alegi un tip de carne, ar fi bine să optezi de cele mai multe ori pentru cea de vită.

De asemenea, nu uita de lichidele care îţi vor tăia pofta de mâncare şi îţi vor oferi şi hidratarea de care organismul tău are nevoie.

Gemeni

Gemenii sunt născuţi cu o predilecţie către hiperactivitate, fiind caracterizaţi, de-a lungul unei vieţi, de stări de agitaţie duse până la nelinişte interioară.

Acest aspect se transformă în “noroc” atunci când vine vorba despre arderea caloriilor, dar poate fi şi un ghinion atunci când îi suprasolicită şi îi oboseşte.

Aşa că, dacă eşti născut sub semnul zodiacal Gemeni ai nevoie de diete echilibrate şi departe de excesele care te pot energiza prea tare.

Consumă în cantităţi mici cafea sau înlocuieşte-o pe cât posibil cu ceaiurile verzi, renunţă la fast-food şi la sucurile acidulate. Introdu în dieta ta zilnică peştele, fructele de mare, precum şi multe legume.

Femeia Gemeni are o siluetă suplă care nu îi dă bătăi de cap decât atunci când nu îşi controlează viciile culinare, fiind o iubitoare de dulciuri şi preparate fast-food.

Rac

Cei guvernaţi de zodia Rac sunt cei mai renumiţi consumatori emoţionali: ei mănâncă ce nu trebuie, când nu trebuie, în cantităţi nerecomandate atunci când starea lor emoţională este defectuoasă.

În plus, Racii sunt gurmanzii fără pereche… Tot ei sunt predispuşi la boli precum gastrita sau ulcerul, ceea ce îi obligă să fie atenţi la modul în care este preparată mâncarea.

Remediul pentru Raci se găseşte în programele lungi de fitness (sunt tenace şi harnici) şi în alegerea unor diete moderate, dar care să respecte orele de masă şi care să nu depăşească necesarul de calorii.

Pentru că marea îi linişteşte, pot înlocui fitness-ul cu înotul, iar printre produsele alimentare care îi avantajează se numără: lactate degresate, cereale, strugur, ginseng.

Leu

Femeile Leoaice sunt, fie înalte şi slabe, fie minione şi grăsuţe, dar la oricare dintre extreme se află ele sunt mândre de cum arată şi nu sunt adeptele dietelor.

Cu toate astea, dacă eşti Leu, ar fi bine ca din când în când, să îţi impui un regim alimentar sănătos care să îţi echilibreze funcţiile organismului.

În plus, vei fi şi mai mândru de felul cum arăţi, dar trebuie să scazi cantitatea de carne pe care o consumi (eşti un carnivor pofticios) şi să faci o cură de legume şi fructe.

Nu uita nici de sport, chiar dacă nu îţi place neapărat mişcarea în aer liber – încearcă un club de fitness unde să te simţi şi răsfăţat.

Fecioară

Dacă eşti ghidat de semnul astral Fecioară, atunci resimţi o neplăcere de a mânca aproape orice, fiind din acest punct de vedere copilul răsfăţat al zodiacului european.

Ca să se potrivească spiritului tău organizat şi dornic de perfecţiune, alege o dietă vegetariană şi un program de fitness bine controlat de tine, detaliat, focusat pe părţile corpului care au nevoie de tonifiere.

În tot acest timp, preocupă-te constant de probleme dietetice pentru că eşti hipersensibil din acest punct de vedere.

Balanţă

Iubeşti tentaţiile culinare şi eşti aproape incapabil să alegi o dietă sau să o urmezi până la capăt, din pricina faptului că iei greu decizii.

Îţi schimbi rapid percepţiile asupra lucrurilor şi asupra oamenilor, iar această stare generală te va influenţa şi atunci când urmezi un program de slăbit: o dietă care ţi-a surâs azi poate să te incomodeze mâine.

Ai nevoie de un partener care să te aducă mereu cu picioarele pe pământ, să îţi amintească de planul de alimentaţie pe care l-ai ales şi care să te motiveze totodată.

Cât despre tipul de dietă care ţi se potriveşte, alege ceva moderat, care să nu-ţi impună sacrificii mari şi optează pentru dans sau gimnastică.

Scorpion

Niciun alt semn zodiacal nu are atâtea rezerve ascunse de voinţă cum are Scorpionul şi chiar dacă ai aceeaşi tendinţă de îngrăşare specifică semnelor de apă (Rac, Peşti) vei găsi mereu o soluţie pentru a rămâne suplu.

Ţi se potrivesc dietele extreme care implică control asupra impulsurilor tale şi detoxifiere completă.

Yoga este sportul care te-ar domina în sens pozitiv, iar sucurile naturale sunt perfecte pentru organismul tău.

Săgetător

Odată cu trecerea timpului eşti predispus la îngrăşare (mai ales în zona şolurilor şi a coapselor) şi dornic de a experimenta cât mai multe feluri de mâncare. De asemenea, ai o afinitate pentru sosuri, cărnuri grase, alune…

Într-o aceeaşi măsură eşti predispus către claustrofobie, de aceea ţi se recomandă mişcare în aer liber, provocarea spaţiilor deschise care te şi relaxează prin ciripitul păsărelelor.

Mergi în drumeţii (excursii pe munte, călărit) şi alege o dietă care să se învârtă în jurul dictonului “mănânc doar sănătos”: multe legume şi multă apă.

Capricorn

O dietă sistematizată şi un plan de fitness blând (yoga, pilates, benzi) sunt perfecte pentru felul de a fi al Capricornului: ambiţioşi, perfecţionişti şi în acelaşi timp calmi.

Lactatele degresate, carnea slabă şi legumele ar trebui să fie centrul dietelor tale.

Ceea ce nu trebuie să uiţi este că ai putea slăbi mult mai repede dacă ţi-ai schimba dietele, la un anumit interval de timp, pentru diversificare.

Vărsător

Cel născut sub semnul zodiacal Vărsător crede foarte mult în dictonul: “merg pe drumul meu”, fiind şi cel mai individualist semnn zodiacal şi cel mai isteţ dintre semnele de aer.

Când vine vorba despre mâncare, Vărsătorul nu are limite: îi place să inventeze preparate culinare, să amestece tot felul de produse pentru bucuria de a mânca mult şi spectaculos.

Pentru că, în timp, o astfel de atitudine îi va afecta proporţiile corpului, Vărsătorul trebuie să practice constant sport: de la schi la dans, de la alergat în aer liber la paraşutism.

Cât despre dietă, trebuie să aleagă combinaţiile benefice sistemului circulator, chiar dacă este un regim inventat de imaginaţia Vărsătorului – cu cât va fi mai distractiv, cu atât va opţine rezultate mai bune.

Peşti

Visător, romantic, iubitor de iluzii, nativul din Peşti are nevoie de o dietă care să îl organizeze, altfel riscă să se îngraşe fără să observe măcar.

Dacă eşti Peşte, primul pas constă în reglarea poftei cu care îţi savurezi fiecare masă, apoi alegerea unor exerciţii care îţi dau impresia că fuzionezi cu Universul: yoga, alpinism, alergare.

Dieta cea mai potrivită conţine trei mese pe zi şi este raţional structurată: fără dulciuri, fără prăjeli.

Peştele proaspăt, legumele bogate în fibre şi fructele exotice sunt cele trei coordonate ale celei mai potrivite diete pentru un Peşte.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân