Tineri si tare nelinisti

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tineri si tare nelinisti
Tineri si tare nelinisti

In cazul unor baieti, agresivitatea este aso­ciata cu dezvoltarea in exces a unei zone din creier, amigdala, potrivit unui studiu americano-australian. De asemenea, acesti baieti nu pot sa-si controleze emotiile pen­tru ca alte parti ale creierului care, in mod normal, controleaza emotiile, nu se matu­rizeaza pana la implinirea varstei de 20 de ani. "Parintii ar trebui sa constientizeze ca, desi copiii lor adolescenti arata ca niste adulti si fac lucruri complicate la scoala, unele parti ale creierului lor nu ating ma­turitatea pana la varsta de 20 de ani", spun specialistii. "Este important sa se inteleaga ca aceste zone din creier se dezvolta si in adolescenta", au adaugat acestia.

Casa si sanatate de piatra!

Persoanele cu un mariaj fericit au ten­siunea arteriala mai scazuta decât a celor celibatare care au multi prieteni, ne anun­ta cercetatorii din Marea Britanie. Persoa­nele fericite in cuplu au tensiunea arteriala mai scazuta, in medie, cu 4 puncte, fata de persoanele celibatare care au un grup de amici si rude care ii sprijina. Doctorii au fost surprinsi sa afle ca o retea de buni prieteni nu contribuie la imbunatatirea tensiunii arteriale in cazul celibatarilor sau a persoanelor nefericite in cuplu. „Se pare ca mariajul implinit aduce niste beneficii unice pentru sanatate”, au spus ei.

Acid folic si pentru tatici

Barbatii care au o dieta saraca in acid folic prezinta riscul de a avea copii cu anomalii genetice, anunta un studiu american. Folatul contribuie la mentinerea sanatatii spermei, barbatii prezentând mai putine riscuri de a avea copii cu probleme. Acidul folic este in mod traditional recomandat femeilor insarcinate, insa rezultatele studiului indica faptul ca barbatii care au consumat intre 722 si 1.150 de micrograme de acid folic au prezentat cu 20 – 30% mai putine riscuri de a suferi de anomalii ale spermei. Femeilor care incearca sa conceapa si celor aflate in primul trimestru al sarcinii li se recomanda o doza zilnica de 400 de micrograme.

Foto: GULIVER

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Ajuta-l sa fie un campion!
Ajuta-l sa fie un campion!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân