Tatii frumosi isi transmit calitatile fizice doar fiicelor

Cercetatorii spun ca daca intr-un cuplu ambii parteneri sunt frumosi acestia vor avea mai multe fete fata de un cuplu mai putin atragator.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tatii frumosi isi transmit calitatile fizice doar fiicelor
Tatii frumosi isi transmit calitatile fizice doar fiicelor

Iata un motiv pentru care ar trebui sa fii multumita ca te-ai nascut femeie si nu barbat: atractivitatea fizica se transmite de la parinti doar odraslelor de sex feminin, nu si celor de sex masculin.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea St. Andrews din Anglia, dupa ce au studiat peste 200 de fotografii ale unor voluntari – barbati si femei – in diferite etape ale vietii, precum si fotografii ale parintilor acestora. Dand apoi note tuturor, separat pentru atractivitate si pentru nivelul de feminitate, respectiv masculinitate al subiectului din fotografie, au descoperit un fapt uimitor.

Barbatii frumosi cu trasaturi masculine isi transmit mai departe genele atractivitatii fiicelor, nu si fiilor, acestia din urma mostenind doar masculinitatea tatilor. Daca ar fi sa dam crezare cercetatorilor, nici mamele nu-si transmit frumusestea mai departe decat fetelor, nu si baietilor.

In concluzie, daca exista frumusete pe chipul vreunuia dintre parinti, fetele sunt cele care o mostenesc, nu si baietii. Acestia din urma, nu se aleg decat cu trasaturile masculine ale tatalui, daca exista, desigur. Ramane sa ne intrebam de unde vin totusi barbatii frumosi, cine ii concepe?

Studii anterioare sugerau ca primul nascut al unui cuplu de parinti frumosi este in cele mai multe cazuri de sex feminin. Iar ca regula generala, parintii frumosi au in casa mai multe fete comparativ cu parintii urati. De retinut pentru cele care considera important sexul copilului!

Citeste si Barbatii copti nu sunt buni pentru procreere
                  Daniel Daianu economistul cu stofa de tatic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”