Suzeta favorizeaza otita la bebelusi

Folosirea suzetei interfereaza cu trompa lui Eustachio, un conduct care leaga faringele de urechea medie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Suzeta favorizeaza otita la bebelusi
Suzeta favorizeaza otita la bebelusi

Bebelusilor care fac constant otita ar trebui sa nu li se mai dea suzeta, spun oamenii de stiinta care au descoperit o legatura – aparent fara sens – intre cele doua elemente.

Nu toti bebelusii care adorm in mod constant cu suzeta in gura vor avea de luptat cu simptomele infectiei urechii, insa riscul in cazul lor este cu 50% mai mare. In plus, folosirea suzetei creste frecventa cu care apar episoadele de otita.

Expertii ne lamuresc ca folosirea suzetei interfereaza cu trompa lui Eustachio, un conduct care leaga faringele de urechea medie. Atunci cand tin suzeta in gura, bebelusii mimeaza masticatia, urmata de inghitire – proces in timpul caruia miscarile faringelui provoaca deschiderea automata a orificiului trompei lui Eustachio.

In felul acesta, aerul din faringe este condus catre ureche care, in cazul bebelusilor este captusita cu o mucoasa extrem de fina si sensibila. De asemenea, suzetele sunt purtatoare de microbi care ajung foarte usor in canalele auriculare, drept pentru care ale ar trebui inlocuite atunci cand sunt mai vechi de 10 luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”