Roxana Ciuhulescu – Are o fetita campioana

  • Publicat:
  • Actualizat:
Roxana Ciuhulescu - Are o fetita campioana
Roxana Ciuhulescu - Are o fetita campioana

Vedeta PRO TV a nascut o fetita de 52 cm pe 14 februarie. "Si eu am avut aceeasi inaltime la nastere si uite cat am crescut!", rade Roxana. "Nu pot sa spun nici ca e greu, nici ca e usor sa fii mamica. Oricum, e un sentiment fenomenal, care nu se compara nici cu saritura cu parasuta, nici cu zborul cu elicopterul si nici cu bungee jumping-ul, pentru ca senzatiile sunt mult, mult mai tari", povesteste ea.

Ce se intampla doctore?: Cum te simti ca mamica?

Roxana Ciuhulescu: A trecut o luna si ceva de cand s-a nascut fetita mea. Am un sentiment fantastic. De multe ori, stau si ma uit la ea si nu imi vine sa cred ca este a mea. Purtam conversatii lungi si ii vorbesc ca si cum ar fi cel putin un copil de 4 ani. Zilele trecute, o intrebam: „Esti a mea sau mi te-a lasat cineva in grija?” Imi recunoaste imediat vocea si nici macar nu clipeste cand vorbesc cu ea. Acum are niste ochi albastri superbi.

CSID: Cum a fost pentru tine aceasta prima luna?

R.C.: Nu dorm mai mult de 5 ore pe noapte, dar nu ma plang. Sunt convinsa ca o sa-mi revin repede, imediat ce o sa ma lase sa ma odihnesc mai mult. Acum o alaptez si sper sa se intample acest lucru cat mai mult timp. Oricum, in mai, intentionez sa revin la filmari. Am nevoie sa reintru in activitatea cu care sunt obisnuita. Si sunt convinsa ca o sa-mi faca bine sa fiu din nou in priza. Si trebuie sa spun ca, in timpul zilei, ma ajuta mama si inca o doamna.

CSID: Ce a facut micuta in prima ei luna de viata?

R.C.: Probabil te astepti sa-ti spun ca a mancat si a dormit. In marea majoritate a timpului, evident, asta s-a si intamplat. Dar imediat dupa ce am adus-o de la maternitate, a venit o doamna, specialista in masaj pentru nou-nascuti, care a ajutat-o sa faca scufundari. In felul acesta (spun o multime de studii) i se intareste sistemul imunitar. Oricum, ii place la nebunie sa se balaceasca.

CSID: Pana acum v-ati plimbat mult?

R.C.: Mergem in fiecare zi in parc. Ii place foarte mult in aer liber. Am dus-o si la Gradina Zoologica. Eu obisnuiesc sa fac haz de inaltimea mea si i-am spus si ei ca trebuie neaparat sa vada cum sunt… girafele, pentru ca asa o sa arate si ea peste 20 de ani. Glumesc, desigur.

„Primul sunet seamana cu un mieunat”

CSID: La ce te-ai gandit prima oara cand ai vazut-o?

R.C.: Prima oara, am auzit-o. Parca era o pisicuta. Apoi, am auzit-o plangand puternic. Am inceput si eu, evident, sa plang. Era atat de frumoasa! Inainte vazusem reportajele de pe Discovery despre nastere si acolo erau doar bebelusi urati. Eu am nascut prin cezariana si, probabil, din aceasta cauza micuta a fost atat de frumoasa de la inceput. Cu alte cuvinte, imediat dupa ce am zarit-o, m-am pierdut.

CSID: Cat era fetita de… lunga?

R.C.: S-a nascut cu 52 cm si 3.450 g. Nu a fost atat de lunga, cum se astepta toata lumea. Dar si eu am pornit in viata tot de la 52 cm si iata la ce inaltime am ajuns!

CSID: Taticul ei ce facea in acele momente?

R.C.: Eu am nascut la o clinica privata si Mihai era deja echipat sa intre in sala de operatie. Insa, in timpul interventiei chirurgicale, am pierdut foarte mult sange. Cel mai probabil, medicii nu l-au chemat ca sa nu i se faca rau. A asteptat in anticamera. Dupa ce am nascut, l-am rugat sa ii puna fetitei o fundita rosie cu inimioare la mana. Era, totusi, ziua indragostitilor! Sotul meu avea lacrimi in ochi, mama era pe alta planeta, iar fratele meu, care venise special din Italia pentru acest eveniment, era si el extrem de emotionat.

CSID: Ai citit ceva despre zodia in care s-a nascut?

R.C.: Despre Varsator am citit doar lucruri elementare. Am inteles ca sunt norocosi si ca au mare succes profesional. Sincera sa fiu, imi place ce am aflat.

CSID: Ne-am intalnit si cu scurt timp inainte sa nasti…

R.C.: Atunci aveam emotii mari. Ma simteam foarte bine fizic, dar ea dadea foarte tare din picioare. Era deja sportiva si nu ma lasa sa dorm. Inainte s-o nasc adormeam tot pe la 4 – 5 dimineata.

Yoga si Pilates in timpul celor 9 luni de sarcina

CSID: Ai facut sport pana inainte de nastere?

R.C.: Cu o zi inainte sa ajung la maternitate, m-am dus la aqua gym. Toata lumea ma intreba daca sunt sigura ca vreau sa fac acest lucru. Pentru mine, insa, acest sport a fost o forma de relaxare. Cel mai probabil si pentru fetita, pentru ca atunci cand ma aflam in apa statea foarte cuminte. Era printre putinele momente cand nu se misca si nu ma lovea cu putere. Nu mi s-a parut exagerat ca am avut aceasta activitate. Eu fac sport de la 4 ani si, daca nu ma misc, ma simt rau. Am mers la ore de Pilates si yoga pana cu 10 zile inainte sa nasc. Instructoarele m-au rugat sa ma opresc pentru ca nu voiau sa nasc in sala. Eu insa ma simteam in stare sa continui.

CSID: I-ai cumparat hainute si I-ai mobilat camera inainte sa se nasca?

R.C.: Nu sunt superstitioasa. Am auzit ca nu e bine sa faci aceste lucruri inainte de venirea copilului pe lume. Dar mi se parea imposibil ca, dupa ce vin acasa de la maternitate, sa ma ocup de atatea lucruri administrative. Si nici nu am vrut sa-l impovarez pe Mihai. Am adus mobila din timp si ne-a luat ceva vreme pana sa fie camera gata. Oricum, acum sunt fericita ca i-am aranjat camera din timp. I-am cumparat si o multime de hainute de domnisoara, dar intre timp am si primit foarte multe.

CSID: Sincer, ti-a fost frica de momentul nasterii?

R.C.: Nu mi-a fost frica, dar am avut emotii mari. Cred ca sunt normale. Insa am avut incredere in medicul care m-a ajutat sa nasc, doctorul Poiana. Sunt pacienta dansului de 11 ani si a avut intotdeauna mare grija de mine. Emotia cea mai mare a fost ca ea era situata pelvian si acesta a si fost motivul pentru care am ajuns la cezariana. Dar acum, ca a trecut momentul nasterii, mi se pare ca orice efort merita ca sa iti tii in brate puiul!

Foto: ADRIAN STOICOVICIU

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”