Pași siguri pentru articulații în siguranță (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
Pași siguri pentru articulații în siguranță (P)

În afară de înaintarea în vârstă, articulațiile noastre se confruntă cu un inamic mult mai periculos: sedentarismul. Îmbunătățirea stilului de viață și administrarea unui supliment dedicat, precum BioSunLine® Condroflex Hyaluron Forte, pot nu numai să îndepărteze durerile articulare, dar să și facă o diferență enormă în starea de sănătate a articulațiilor.

Dacă acum un deceniu durerile articulare și, implicit, remediile pentru acestea erau considerate a fi apanajul persoanelor în vârstă, stilul tot mai nesănătos de viață, dominat de sedentarism și de hrana săracă în nutrienți, a introdus problemele articulare în tot mai multe grupe de vârstă. Durerile pot varia de la ușoare la severe, pot fi acute – dispărând după câteva săptămâni – sau cronice, de natură inflamatorie (artrită) sau non-inflamatorie (atralgie).

Cele mai eficiente măsuri pentru a împiedica atât apariția durerilor, cât și rigidizarea articulațiilor sunt cele care țin de reglarea stilului de viață într-unul echilibrat, atât din punctul de vedere al alimentației, cât și al mișcării prin:

  • Menținerea unui ritm constant de activitate fizică. Musculatura este cea care ține articulațiile, dar și tendoanele în siguranță, astfel încât mare parte din atenția în timpul sportului trebuie să se îndrepte asupra mușchilor prin: exerciții cu greutatea corpului și cu greutăți moderate pentru tonifierea musculaturii de suprafață, exerciții pentru întărirea musculaturii scheletice (Pilates), exerciții pentru mobilitate și flexibilitate (stretching, Yoga), înot.
  • Menținerea unei mase corporale sănătoase, care să nu pună presiune pe articulații. Teoretic, articulațiile genunchilor sunt cele care suferă cel mai puternic în cazul creșterii în greutate, din cauza poziției bipede care transferă mare parte din presiune asupra genunchilor. Practic, suntem tot mai sedentari, cu nenumărate ore petrecute în șezut sau întinși, astfel încât coloana este cea care suferă cel mai tare.
  • Menținerea unei diete variate, bogate în vitamine, minerale, acizi esențiali și colagen, substanțe deosebit de utile stării de sănătate a articulațiilor. În plus, este recomandat consumul alimentelor cu proprietăți antiinflamatorii precum: cireșe, fructe de pădure, rodii, nuci, semințe, turmeric, varză, broccoli.

Deși nu înlocuiesc o dietă echilibrată și variată, suplimentele cu acid hialuronic și colagen sunt un adjuvant excelent pentru asigurarea unei stări bune de sănătate a articulațiilor. Cea mai abundentă proteină din corp, colagenul, are proprietatea de a conferi elasticitate țesuturilor. Iar acidul hialuronic are un rol esențial în menținerea flexibilității articulațiilor și mobilității încheieturilor prin stimularea sintezei și creșterii vâscozității lichidului sinovial, care acționează ca lubrifiant al cartilajelor. Apropo, știi care este cel mai eficient stimulent pentru secreția lichidului sinovial? Mișcarea!

Suplimentul alimentar BioSunLine® Condroflex Hyaluron Forte conține cele mai validate științific ingrediente pentru sănătatea articulațiilor: o cantitate mare de acid hialuronic (100 mg), ce contribuie atât la sănătatea articulațiilor, cât și a tuturor structurilor elastice din organism, inclusiv pielea, colagen nativ de tip II (cea mai frecventă formă de colagen din organism, prezent în cartilajele articulare), formă înalt absorbabilă în tractul digestiv, glucozamină, condroitină – aminoacizii cu sulf ce intră în structura cartilajului articular, MSM (metilsulfonilmetan) – reduce inflamația și distrugerea cartilajului articular, vitamina K2 sau menaquinona – care ajută la absorbția calciului în masa osoasă, și vitamina C – implicată în producția de colagen a organismului.

Condroflex Hyaluron Forte – formulă complexă cu șapte ingrediente active pentru reducerea inflamației și repararea cartilajelor și tendoanelor articulare.

Folosit pentru o perioadă de cel puțin trei luni, împreună cu un stil de viață echilibrat, BioSunLine® Condroflex Hyaluron Forte redă mobilitatea încheieturilor, repară cartilajele și menține flexibilitatea articulațiilor la orice vârstă. BioSunLine® Condroflex Hyaluron Forte nu conține conservanți, coloranți, zahăr, lactoză, gluten, aromatizanți sau îndulcitori artificiali.

Despre Compania Farmaceutică AC HELCOR

Producția de medicamente, comprimate și capsule, extinsă cu producția de vitamine, suplimente naturale reprezintă activitatea de bază a companiei, cu peste 110 angajați. Cu o experiență largă de-a lungul celor 30 ani de existență, grupul AC HELCOR este un profesionist recunoscut în domeniul medical și farmaceutic ca producător de medicamente cu prescripție medicală și OTC.

Suplimentele alimentare BioSunLine® sunt remedii naturale, realizate cu tehnologii moderne, la standarde farmaceutice, din extracte standardizate.

Produsele BioSunLine® sunt disponibile pe www.biosunline.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”