Motivează-ţi copilul să mănânce la şcoală – personalizează-i pacheţelul

Copiii sunt destul de mofturoşi când vine vorba de pacheţelul de la şcoală sau de la grădiniţă, de aceea trebuie să-ţi pui la bătaie creativitate pentru a-l face cât mai atractiv şi gustos.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Motivează-ţi copilul să mănânce la şcoală – personalizează-i pacheţelul

Copiii sunt destul de mofturoşi când vine vorba de pacheţelul de la şcoală sau de la grădiniţă, de aceea trebuie să-ţi pui la bătaie creativitate pentru a-l face cât mai atractiv şi gustos.

Mizează pe culori

Lângă sandvişul obişnuit, aşează legume cât mai colorate care ştii că îi fac copilului plăcere (morcovi, castraveţi ardei roşii, verzi sau galbeni, roşii cherry). Pentru desert, alege o banană, un măr sau o portocală, iar pentru ca acestea să fie mai amuzante, poţi lipi pe ele stickere cu ochi, gene, sprâncene, nas şi gură. Este de preferat să-ţi încurajezi copilul să facă asta.

Foloseşte-te de forme

Forma sandvişului sau a gustării are un efect destul de mare asupra celor mici. Renunţă la banala formă a feliei de pâine şi încearcă să realizezi diferite personaje, fie ele inspirate din desenele animate, fie poţi apela la imaginaţie.

De exemplu, poţi lua în considerare anotimpurile şi poţi adapta (poţi face cadouri de Crăciun, oameni de zăpadă, iepuraşi sau  omuleţi de turtă dulce). Te poţi folosi de fructe, legume şi brânză pentru că sunt uşor de modelat şi astfel în încurajezi pe cel mic să aibă o alimentaţie sănătoasă.

Gustări accesibile

În funcţie de vârstă, alege variante de gustări care să nu le dea celor mici bătăi de cap şi nici ocazia să găsească o scuză pentru a nu-şi mânca pacheţelul. În locul portocalei, alege o mandarină sau clementină pentru că se curăţă mai uşor, iar dacă este cazul, taie sandvişul în triunghiuri mici. Dacă le plac iaurturile cu fructe, optează pentru cele naturale şi pune-le lângă o banană sau fructe de pădure pentru a le combina.

Ambalajul contează

…şi este valabil şi în cazul pacheţelului celor mici. Pentru ca ambalajul sanvişului să fie cât mai atractiv, ai nevoie de o imprimantă, creioane colorate, foarfecă şi puţin lipici.
După ce ai imprimat personajele favorite, lăsă-l pe cel mic să le coloreze, ajută-l să le decupeze şi apoi să le lipească pe hârtia cu care a fost împachetat sandvişul. O variantă mai uşoară este aceea de a apela la funcţia color a imprimantei şi astfel va trebui doar să le decupaţi şi să le lipiţi.

Şi părerea copilului e importantă

Întreabă-l pe cel mic ce şi-ar dori să aibă ca pacheţel şi astfel va fi mai motivat să mănânce. Ia în calcul că ar putea să aleagă doar dulciuri şi sucuri, iar pentru asta ar fi bines ă te pregăteşti cu o listă de alimente sănătoase din care să aleagă.

Puţin răsfăţ nu strică

Ocazional, suprinde-l pe cel mic şi pune lângă sandviş prăjitura lui preferată. Este ideal să alegi variantele dulci făcute în casă, care nu conţin ingrediente procesate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân