Incurajeaza-l sa picteze de mic!

In primul rand, amestecand cu­lori, micutul isi dezvolta ima­ginatia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Incurajeaza-l sa picteze de mic!
Incurajeaza-l sa picteze de mic!

Unii copii au sansa sa fie creativi, altii isi pot descoperi un talent innascut, pentru altii pot fi doar momente de recreere, dar si ocazia de a-si face prieteni. Sunt cateva dintre avantajele pe care le ofera o ora de pictura.

O ora de pictura intr-un mediu organizat. Cu ajutorul profesorului, micutii se initiaza in tainele de­senului si apoi afla magia amestecului culorilor. Insa lectiile de desen ofera mult mai multe avantaje inclusiv pentru copiii care nu au un talent real in acest sens.

In primul rand, amestecand cu­lori, micutul isi dezvolta ima­ginatia. Un alt argument pen­tru care un copil merita sa pic­teze este ca aceasta actiune ii dezvolta indemanarea. In acelasi timp, ii consolideaza inclusiv increderea in sine.

Chiar daca reuseste practic doar sa mazgaleasca, micutul are din frageda copilarie constiinta ca poate sa faca ceva. De la 4-5 ani, copilul poate fi dus la ore de desen in colectivitate care sunt de asemenea momente bune de relaxare intr-un alt mediu decat cel familial.

Un singur lucru este important daca il inscrii la cursuri organizate. Nu il forta sa ajunga la un anumit nivel, pentru ca dintr-o activitate benefica pentru dezvoltarea creierului, poate deveni o sursa majora de stres.

In afara de aceste ore organizate, psihologii recomanda ca, incepand cu 2 ani, sa il ajuti sa deseneze –  manuta lui in mana ta – un corp omenesc.
Pentru copil o sa fie savuros sa vada desenul. Insa beneficiile sunt altele. In felul acesta, il ajuti sa aiba constiinta propriului corp si sa se indentifice corect in mintea lui frageda.

Lasa-l sa-si vopseasca camera

Orice parinte stie ca, incepand cu varsta un an, micutul vrea sa-si exprime talentele artistice murda­rind peretii. Psihologii insista sa „sacrificati” camera lui cel putin pana la 5-6 ani pentru aceasta activi­ta­te.

Adica sa il lasati sa picteze cu pixul sau cu acuarelele dupa placul inimii, chiar daca inca­perea va arata cel putin ciudat. In felul acesta, se pare, copilul are impresia ca stapaneste mai bine mediul.

Citeste si De ce esti cel mai bun tatic?
                Invata sa ai un copil sanatos!

 
Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Viata prin ochii copilului tau…
Viata prin ochii copilului tau…
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân