Există o formă perfectă de parenting? Ce spun specialiștii

  • Publicat:
Există o formă perfectă de parenting? Ce spun specialiștii
Sursa foto: shutterstock

Este foarte important să înțelegem încă de la început că tot ceea ce facem încă prin primii ani de viață, poate modifica viitorul și dezvoltarea copilului. Iată totul despre parenting, potrivit spuselor specialiștilor.

Totul despre parentingul „corect”

  1. Înainte de toate, fiecare părinte trebuie să se împace cu propriile traume, să se vindece astfel încât să fie capabil să își crească și să își educe copilul/copiii.

Dacă nu reușiți singuri, există oricând ajutor specializat. Numeroși terapeuți vă invită să le pășiți pragul spre a vă vindeca emoțional și a vă elibera de toate deșeurile cumulate de-a lungul anilor/experiențelor/copilăriei, etc.

  1. 2. Programul copilului îl va ajuta să se disciplineze și să se dezvolte corect.

Un copil trebuie să aibă un program bine stabilit de somn, alimentație, activități de recreere sau extra curiculare, sport șamd.

Disciplina este deosebit de importantă în parenting pentru că îl va învață pe cel mic ce înseamnă respectul, dar și evoluția personală.

Să nu pierdem din vedere faptul că un copil disciplinat va lega cu o mai mare ușurință relații de prietenie sau colegialitate, va fi mai productiv la școală și se va bucura mai mult de viață în general.

  1. 3. Părinții trebuie să își rezolve conflictele departe de ochii copilului.

Orice tensiune trebuie soluționată atunci când copilul/copiii nu sunt în preajma. Aceasta trebuie să rămână o regulă scrisă.

Copiii nu trebuie să vadă certuri în casă, divergențe de opinie sau tensiuni. Ba dimpotrivă, părinții trebuie să își prezinte reciproc ideile și opiniile și să respecte strict interesul superior al copilului.

Chiar dacă pot exista contradicții, focusul trebuie să rămână pe copil și pe înțelegerea mai multor modele de dezvoltare.

Citește și: E bine sau nu să ne certăm în faţa copiilor? Răspunde un specialist în educaţie

În loc de concluzie…

Dacă acești trei pași se respectă, lucrurile în esență vor fi foarte simple. Atât pentru părinți, cât și pentru copii. Doi părinți conștienți vor ajuta copilul să crească într-un mod echilibrat și într-un mediu propice propriei dezvoltări.

Citește și: Familia disfuncțională: cum poate fi recunoscută, ce efecte are asupra copiilor şi cum pot fi vindecate traumele psihologice

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân