Ellie White, alimente cu care a înlocuit carnea în alimentaţia copiilor

Ellie White îşi obişnuieşte copiii să consume numeroase legume, în detrimentul cărnii în exces sau au a produselor tip fast food.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ellie White, alimente cu care a înlocuit carnea în alimentaţia copiilor

Cunoscută pentru un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, Ellie White încearcă să îi înveţe şi pe copiii ei să-i urmeze exemplu. Astfel, artista încearcă să-i obişnuiască pe ce mici să consume o varietate largă de legume, în detrimentul cărnii în exces sau a produselor de tip fast food. Meniul zilic pe care a reuşit să-l construiască conţine carne doar în proporţie de 20%, explicând pe blogul personal cum a reuţit să facă acest lucru.

“În ultimii ani eu am devenit fan salată în cât mai multe combinaţii. Copiilor, însă, oricât mult le-ar plăcea salata, e nevoie să le diversificăm cât mai mult alimentaţia.  Aşa că, am fost nevoită să-mi pun imaginaţia la lucru…Vedetele alimentaţiei noastre au rămas tot legumele, pe care le asortăm cu peşte, paste sau orez, însă am introdus, de ceva vreme, şi quinoa. Ne place foarte mult alături de legume la wok, precum şi lintea roşie, pe care momentan am gătit-o doar ca şi supă. Cu năutul înca nu am ajuns la un consens în ce îi priveşte pe copii, dar, alături de hummus, reuşim să îl facem să treacă neobservat”, povesteşte Ellie White.

Meniul pe o zi este suficient de consistent astfel încât dimineaţa, la prânz şi seara, cei doi copii ai artistei să se poată bucura de nutrienţii necesari pentru un corp sănătos.

”Dimineaţa mâncăm fie cereale cu lapte, fie o omletă cu toast şi legume, sau mămăliguţă cu brânză. Dacă ne găseşte prânzul împreună (în timpul săptămânii copiii consumă carne la prânzul de la grădiniţă), le gătesc o supă cremă de legume, ciorbă de varză sau orice fel de supă sau ciorbiţă; iar la cină trebuie să mă reinventez în fiecare seară… Fie optez pentru un peşte la cuptor cu legume şi salată verde, sau cartofi dulci la cuptor cu quinoa şi legume sote, ori orez cu legume şi salată de varză, sau paste, în diferite combinaţii: cu legume, cu ton, cu sos alb sau cu sos roşu. La nevoie, găsesc în fiecare zi modalităţi de a combina legumele între ele astfel încat să nu ne plictisim. Încercam să obişnuim copiii cu cât mai multe gusturi, arome şi bucătării internaţionale. Preferaţii Mariei sunt tăiţeii chinezeşti cu pachetele de primavară, iar, momentan, Mihăiţă este atras de bucătăria mexicană, în special de tacos şi burrito. Şi chiar dacă eu nu mănânc fructe de mare, Doru le mai găteşte ocazional creveţi. Cam aşa stă treaba la noi. Nu ne este frică de legume, ci chiar le mâncăm cu plăcere, fie crude sau gătite. Nu excludem însa în totalitate carnea din alimentaţia copiilor”, a scris artista pe blogul personal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân