Cum să lucrezi de acasă când sunt și copiii. Planul unui psiholog

”Nu copilul se adaptează la tine, ci întreaga ta viață și tu, părinte, la el!” își începe psihologul și psihoterapeutul Andrada Tache discursul.
  • Publicat:
Cum să lucrezi de acasă când sunt și copiii. Planul unui psiholog
Cum să lucrezi de acasă când ai și copiii, foto Shutterstock

Mai ales de când cu pandemia și lucratul de acasă o milioane de părinți au simțit pe pielea și nervii lor cât de greu este. Să ai presiunea financiară, responsabilitățile ca părinte, responsabilitatea de la locul de muncă nu este ușor.
Însă iată sfaturile Andradei Tache: ”Orice decizie vei lua o vei face ținând cont de bunăstarea copilului tău. Chiar dacă asta înseamnă, de pildă, să anulezi, la nevoie, ceva important, plănuit îndelung, din timp sau să amâni planuri mărețe de carieră care, pe moment, nu se pot împlini. De ce? Copilul primează MEREU!”

Dacă se respectă aceste idei, viața ta se va face într-atât de ușoară încât, este foarte posibil să îți mai dorești câțiva copilași în plus.

Primul pas în creșterea unui copil echilibrat este să te asiguri că: i-ai oferit TIMP petrecut cu el. ”Să te asiguri că ești prezent autentic.
Înainte de a-i cere copilului să îți ofere ție timp și spațiu pentru a rezolva treburile este dă-i tu lui. Pentru că, din momentul în care ai devenit părinte, MEREU copilul primează” este de părere psihologul Andrada Tache.

Copilul are nevoie să se joace cu tine – satisfă-i această nevoie

După ce ai îndeplinit pasul 1 și jocul vostru împreună s-a consumat, treci la pasul 2.

”Lasă natural copilul să termine jocul vostru și observă cum se îndepărtează de tine, vesel și explorator cu mediul înconjurător. Încurajează-l cu vorbe și entuziasm” a mai explicat psihologul.

Dacă observi că cel mic se întoarce către tine cu chef de joaca, ajungem la … pasul 3.

Dacă tu scrii ceva, pune-l și pe cel mic să scrie, de exemplu

Implică-l fără griji și temeri în activitatea ta, explicându-i ce faci tu în acel moment, dar si punând limite „Iar tu poți face asta și asta ca să mă ajuți”, în timp ce îl îndepărtezi cu grijă, drag, dar și cu fermitate de pericole sau de a strica ceva din activitatea ta de părinte. De ce? Pentru că puiul tau PRIMEAZĂ” este de părere Andrada Tache.

Andrada Tache, psiholog foto arhivă
Psiholog, psihoterapeut și mamă Andrada Tache, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân