Cum să împaci copiii, partenerul, treburile casnice şi serviciul în mod eficient

Întâlnesc zilnic femei care au o carieră solicitantă, copii de educat şi un partener care îşi doreşte să fie, cel puţin din când în când, pe primul loc în viaţa lor – cele care au devenit soţii, mame, manageri...
13.12.2012
Cum să împaci copiii, partenerul, treburile casnice şi serviciul în mod eficient

Întâlnesc zilnic femei care au o carieră solicitantă, copii de educat şi un partener care îşi doreşte să fie, cel puţin din când în când, pe primul loc în viaţa lor – cele care au devenit soţii, mame, manageri…

Tot de atâtea ori mă întreb, din exterior, cum se pot descurca, câte de epuizate sunt la sfârşitul unei zile sau când mai au timp pentru ele?

Aceste femei au devenit super-eroii mei cotidieni care îmi oferă gratuit câte o lecţie despre viaţă, chiar dacă ies victorioase sau, din contră, eşuează, la sfârşitul unei săptămâni sau luni.

Le-am văzut plângând, dar şi zâmbind sincer, le-am văzut alergând haotic, dar şi organizându-se temeinic.

Probabil multe dintre voi sunteţi în situaţia celor la care mă gândesc acum şi, mai mult ca sigur, uneori simţiţi că vă scapă lucrurile de sub control şi că nu mai există nicio uşă de urgenţă care să vă salveze…

De la femei puternice, din greşelile şi din reuşitele lor, cu nelipsitul ajutor al cărţilor de specialitate vă propun un mic ghid pentru a împăca partenerul, copiii, treburile casnice şi serviciul.

Se poate… fără a uita de tine! Fără doar şi poate este o provocare foarte mare, dar întotdeuna vei primi recompense pe măsura eforturilor.

Trebuie să îţi asumi că, odată ce ai revenit în câmpul muncii, vei fi o femeie cu două slujbe permanente, iar una dintre ele va fi cu jumătate de normă, în funcţie de sprijinul celorlalţi şi de prioritizarea pe care ţi-o asumi.

1. Primul şi cel mai important aspect este legat de atitudinea partenerului tău: “abilitatea şi dorinţa partenerului de a te ajuta acasă, precum şi reţelele tale de relaţii (familia, prietenii apropiaţi) vor avea un impact major asupra sentimentelor tale în raport cu munca, imediat după naştere”.

2. Jonglează cu responsabilităţile din viaţa ta

Această etapă este o etapă a conştientizării: eşti pregătită să te bucuri de viaţa ta de acasă şi de la serviciu?
Gândeşte-te şi chiar notează toate câştigurile pe care le-ai putea avea în urma tuturor activităţilor. Când plăteşti cu preţul nefericirii şi pentru ce perioadă?

3. Strategia

Pentru a ieşi victorios în propria viaţă este întotdeauna nevoie de o strategie bine pusă la punct. Numai aşa îţi poţi garanta singură controlul asupra tuturor aspectelor vieţii tale – vei fi încrezătoare, te vei simţi confortabil cu deciziile pe care le iei:

a. Concentrează-te asupra interiorului tău, vizualizează-ţi situaţia în care te afli: gospodăria, serviciul, familia, partenerul… Detectează emoţiile negative, convingerile restrictive şi blocajele, după care elimină-le.

b. Notează-ţi nivelul de control şi de influenţă pe care simţi că le ai când eşti la serviciu şi când eşti acasă şi lucrează la ceea ce îl determină până ai control total asupra tuturor ariilor vieţii tale.
Numai atunci eşti pregătită să treci mai departe, la următorul punct.

c. Proiectează-ţi “eul” în viitor – viaţa ta după 20 de ani şi întreabă-te “Ştiind ceea ce ştii, cu toată înţelepciunea căpătată, ce sfat ţi-ai da acum pentru a obţine ce vrei cu adevărat?”

Ascultă-ţi sfaturile şi fă doar ce crezi că este mai bine pentru tine!

d. Gândeşte-te şi la părerea celorlalţi membrii ai familiei despre tine.

e. Stabileşte cu partenerul tău o înţelegere premergătoare întoarcerii la serviciu: plănuieşte ce vei face în fiecare zi, în vacanţe, în cazuri extreme cum ar fi boală.

f. Cere ajutorul celorlalţi.

g. Din tot timpul, rezervă-ţi timp pentru tine şi timp calitativ pentru familia ta.

4. Asigură-te că în timp ce îşi îndeplineşti toate responsabilităţile, te bucuri de viaţă şi eşti eficient.

Citeşte şi: Topul greşelilor comise de părinţi

Există super-femei care sunt mame, muncitoare, gospodine şi amante perfecte?

Eliminaţi stresul la locul de muncă dacă vreţi o viaţă sănătoasă!

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă