Partener, copii, treburi casnice şi job – cum le poți împăca pe toate?

Întâlnesc zilnic femei care au cariere solicitante, copii de crescut, şi o relație intimă care necesită timp și sacrificii ca să funcționeze – soţii, mame, manageri... Cum reușesc ele să le gestioneze pe toate?
  • Publicat:
Partener, copii, treburi casnice şi job - cum le poți împăca pe toate?
Envato

Întâlnesc zilnic femei care au cariere solicitante, copii de crescut, şi o relație intimă care necesită timp și sacrificii ca să funcționeze – soţii, mame, manageri… Cum reușesc ele să le gestioneze pe toate?

Tot de atâtea ori mă întreb, din exterior, cum se pot descurca, câte de epuizate sunt la sfârşitul unei zile sau când mai au timp pentru ele?

Aceste femei au devenit super-eroii mei cotidieni care îmi oferă gratuit câte o lecţie despre viaţă, chiar dacă ies victorioase sau, din contră, eşuează, la sfârşitul unei săptămâni sau luni.

Le-am văzut plângând, dar şi zâmbind sincer, le-am văzut alergând haotic, dar şi organizându-se temeinic.

Probabil multe dintre voi sunteţi în situaţia celor la care mă gândesc acum şi, mai mult ca sigur, uneori simţiţi că vă scapă lucrurile de sub control şi că nu mai există nicio uşă de urgenţă care să vă salveze…

De la femei puternice, din greşelile şi din reuşitele lor, cu nelipsitul ajutor al cărţilor de specialitate vă propun un mic ghid pentru a împăca partenerul, copiii, treburile casnice şi serviciul.

Se poate… fără a uita de tine!

Fără doar şi poate este o provocare foarte mare, dar întotdeuna vei primi recompense pe măsura eforturilor.

Trebuie să îţi asumi că, odată ce ai revenit în câmpul muncii, vei fi o femeie cu două slujbe permanente, iar una dintre ele va fi cu jumătate de normă, în funcţie de sprijinul celorlalţi şi de prioritizarea pe care ţi-o asumi.

Citește și: Simți că vei claca la job? Iată sfaturile psihologului despre cum să eviți sau să tratezi burnout-ul!

1. Primul şi cel mai important aspect este legat de atitudinea partenerului tău: “abilitatea şi dorinţa partenerului de a te ajuta acasă, precum şi reţelele tale de relaţii (familia, prietenii apropiaţi) vor avea un impact major asupra sentimentelor tale în raport cu munca, imediat după naştere”.

2. Jonglează cu responsabilităţile din viaţa ta

Această etapă este o etapă a conştientizării: eşti pregătită să te bucuri de viaţa ta de acasă şi de la serviciu?
Gândeşte-te şi chiar notează toate câştigurile pe care le-ai putea avea în urma tuturor activităţilor. Când plăteşti cu preţul nefericirii şi pentru ce perioadă?

3. Strategia

Pentru a ieşi victorios în propria viaţă este întotdeauna nevoie de o strategie bine pusă la punct. Numai aşa îţi poţi garanta singură controlul asupra tuturor aspectelor vieţii tale – vei fi încrezătoare, te vei simţi confortabil cu deciziile pe care le iei:

a. Concentrează-te asupra interiorului tău, vizualizează-ţi situaţia în care te afli: gospodăria, serviciul, familia, partenerul… Detectează emoţiile negative, convingerile restrictive şi blocajele, după care elimină-le.

b. Notează-ţi nivelul de control şi de influenţă pe care simţi că le ai când eşti la serviciu şi când eşti acasă şi lucrează la ceea ce îl determină până ai control total asupra tuturor ariilor vieţii tale.
Numai atunci eşti pregătită să treci mai departe, la următorul punct.

c. Proiectează-ţi “eul” în viitor – viaţa ta după 20 de ani şi întreabă-te “Ştiind ceea ce ştii, cu toată înţelepciunea căpătată, ce sfat ţi-ai da acum pentru a obţine ce vrei cu adevărat?”

Ascultă-ţi sfaturile şi fă doar ce crezi că este mai bine pentru tine!

d. Gândeşte-te şi la părerea celorlalţi membrii ai familiei despre tine.

e. Stabileşte cu partenerul tău o înţelegere premergătoare întoarcerii la serviciu: plănuieşte ce vei face în fiecare zi, în vacanţe, în cazuri extreme cum ar fi boală.

f. Cere ajutorul celorlalţi.

g. Din tot timpul, rezervă-ţi timp pentru tine şi timp calitativ pentru familia ta.

4. Asigură-te că în timp ce îşi îndeplineşti toate responsabilităţile, te bucuri de viaţă şi eşti eficient.

Citește și: De ce femeile inteligente rămân blocate în relații toxice?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”