Cum să alegi carnea pentru bebeluşi şi copii?

Nu este recomandat să le dați copiilor carne prăjită sau carne arsă pe grătar. Ideal este să fierbieți carnea slabă și să o puneți la cuptor.
Cum să alegi carnea pentru bebeluşi şi copii?
Cum să selectezi carnea pentru sugari și copii? Foto Shutterstock

Atunci când vine vorba despre alimentația sugarilor sau a copiilor chiar și gospodinele cu ștate vechi au îndoieli. De unde să cumpere carnea provenită de la animale crescute cu furaje naturale? Cum să o gătească? Cum să o aleagă? Cum să o depoziteze? Cum să o prepare? Venim cu lămuriri.

 

La început de drum, adică la diversificarea alimentației bebelușului se recomandă carne de curcan. În meniu se poate adăuga apoi carne de pui şi carne de vită. Este ideal ca aceste cărnuri destinate consumului sugarilor sau copiilor să provină din agricultura ecologică. Carnea de porc este recomandată de unii pediatri chiar după vârsta de 3 ani.

Cum alegeți carnea la magazin

Chiar dacă mergeți la raionul bio sau organic, examinați cu atenție culoarea cărnii dar și mirosul. Verificați și datele de expirare și condițiile de depozitare recomandate. Carnea proaspătă are o culoare frumoasă (roșie, alb-gălbuie). Nu prezintă miros. De asemenea, carnea proaspătă este fermă la atingere, nu moale.

Congelați carnea în pachețele mici

Mare atenţie şi la modul în care congelaţi carnea. Pentru că cel mic va mânca o cantitate mică, tăiați bucăţele mici și le puneți în punguţe pentru congelator. Nu congelaţi o bucată mare, pe care să fie nevoie să o decongelaţi şi recongelaţi apoi.

Cum pregătești carnea pentru sugari și copii

După ce ați ales rețeta specifică vârstei copilului, este timpul să pregătiți carnea. Pentru hrana unui bebeluş şi a unui copil mic, înainte de preparare, carnea trebuie curăţată de piele şi grăsimi. Carnea trebuie fiartă separat. Această zeamă nu este destinată preparării consumului copiilor, din cauza toxinelor eliminate. Carnea se poate fierbe într-o a doua apă. Apoi carnea se combină cu supa de legume, tocănița, etc. Ideal este să nu prăjiți carnea. Puteți să o fierbieți sau să o preparați la cuptor unde veți adăuga doar apă. Sarea se pune cu mare zgârcenie.

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras