Cum poţi scăpa de vergeturile de după sarcină şi naştere. Cum pot fi tratate?

Dr. Gilia Oprea medic primar dermatovenerog vine cu explicaţii valoroase despre menţinerea & recuperarea aspectului sănătos al pielii după sarcină şi naştere.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum poţi scăpa de vergeturile de după sarcină şi naştere. Cum pot fi tratate?
Cum poţi scăpa de vergeturile de după sarcină şi naştere. Cum pot fi tratate? Explică dr. Gilia Oprea

Sarcina este o provocare nu doar din punct de vedere psihic, emoţional, financiar şi din punct de vedere al transformărilor care se întâmplă în organism. Pielea este un organ foarte solicitat în timpul sarcinii. La multe gravide şi proaspete mame apar vergeturi. Am întrebat-o  pe dr. Gilia Oprea, medic primar dermatovenerog ce soluţii sunt pentru a le elimina, dar şi când este momentul oportun pentru a începe prevenţia.


CSÎD: De ce apar la gravide vergeturile?
Dr. Gilia Oprea:
Vergeturile apar atunci când pielea se întinde prea mult, aşa cum se întâmplă pe zona abdomenului, odată cu creşterea fătului ce se dezvoltă în timpul vieţii intrauterine.

Când fibrele de elastină se rup, apar vergeturile

CSÎD: Ce se întâmplă mai exact la nivelul pielii?
Dr. Gilia Oprea:
Sarcina şi modificările hormonale specifice, dar şi predispoziţia genetică sunt factori care pot determina ruperea fibrelor de elastină din ţesutul de susţinere al pielii, cu apariţia vergeturilor.

Vergeturi – cum pot fi prevenite

CSÎD: Cum pot fi prevenite vergeturile la gravide?
Dr. Gilia Oprea:
Pielea unei femei însărcinate trebuie îngrijită, în vederea asigurării unui grad bun de hidratare, prin aplicare de creme hidratante. Astfel poate fi evitată apariţia vergeturilor. Pe zonele care urmează a se destinde suplimentar (abdomen, sâni) este important să se folosească creme dermatocosmetice antivergeturi.

Cum se tratează vergeturile?

CSÎD: Ce tratamente există pentru eliminarea vergeturilor?
Dr. Gilia Oprea:
Iniţial se poate apela la creme tratament pentru vergeturi din farmacie, însă în cazul în care rezultatele nu sunt foarte bune, medicul dermatolog poate recomanda alte tipuri de tratamente: mezoterapie, laser, peelinguri.

Nu lăsa să treacă timp prea mult pentru tratarea vergeturilor

CSÎD: Există un moment potrivit pentru eliminarea vergeturilor provocate de sarcină şi naştere?
Dr. Gilia Oprea:
Cu cât se apelează mai repede la un tratament adecvat, cu atât se pot obţine rezultate mai bune. În ceea ce priveşte tratamentele minim invazive cum sunt laserul, mezoterapia etc., acestea se recomandă a fi efectuate după perioada alăptării.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc