Crăciunul 2020: ce activități festive poți face

Crăciunul 2020 este un Crăciun pe care cu toții îl vom petrece altfel decât ne-am fi dorit.
  • Publicat:
Crăciunul 2020: ce activități festive poți face

Crăciunul 2020 va fi cu siguranță diferit, dar există o mulțime de modalități de a ne bucura și de a răspândi veselia în timp ce stăm în siguranță, acasă. Iată cum putem să ne facem Crăciunul mai festiv și mai distractiv, fără însă a ne situa într-o zonă de risc.

Trimiteți prăjituri către cei dragi

Indiferent cât de aproape sau departe sunt cei dragi de voi, anul acesta, puteți răspândi o bucurie imensă de Sărbători printr-un simplu gest: prăjiturele cadou. La urma urmei, tuturor le place să primească pachete surpriză – mai ales atunci când sunt pline de delicii făcute în casă.

Faceți-i o vizită lui Moș Crăciun – acasă

Nu e indicat să mergi la mall cu copiii și să le faci poze cu Moș Crăciun anul acesta! Copiii tăi se pot bucura totuși de acest eveniment, dacă unul dintre membrii familiei tale este dispus să îmbrace un costum de Moș Crăciun și să joace rolul. (Asigură-te că ai deja pregătite șicâteva prăjiturele festive pentru Moș Crăciun, în semn de mulțumire și că inventezi o poveste drăguță pentru a explica de ce lipsește exact acel membru al familiei).

Faceți o petrecere în aer liber cu ciocolată caldă

Dacă vremea este suficient de blândă, de ce să nu organizăm o mică întâlnire în aer liber cu familia extinsă după cina de Crăciun? Instalați scaune distanțate social în curte – dacă puteți, faceți și un mic foc de tabără – și îndemnați-i pe toți să se delecteze cu niște ciocolată caldă delicioasă.

Urmăriți filme clasice de Crăciun

Ce modalitate mai bună de a sărbători Crăciunul 2020 decât cu un maraton de filme de Crăciun? Puteți revedea oricând filmele clasice, precum It’s a Wonderful Life, Miracle on 34th Street și Elf. În plus, Netflix vă așteaptă cu câteva mini-serii drăguțe, cu tematică festivă.

Organizați Secret Santa – prin curier
Doar pentru că nu ne putem reuni anul acesta nu înseamnă că nu putem organiza Secret Santa. Utilizați aplicațiile online pentru a extrage numele celor cărora urmează să le luați cadouri și apoi decideți împreună bugetul și data la care să le expediați prin curier! Deschideți cadourile într-o sesiune live și bucurați-vă de darurile primite!

Decorați casa cât mai frumos posibil

Transformați-vă casa într-un tărâm al minunilor de iarnă. Decorați-o cât mai festiv cu putință, folosind o varietate de decorațiuni de Crăciun în aer liber. Lăsați copiii să aleagă piese de decor simpatice, pentru a le expune în curte și să pună luminile de Crăciun oriunde doresc, în jurul casei, tufișurilor și copacilor. Această activitate vă va transpune cu siguranță în spiritul sărbătorilor.

Găzduiți o competiție virtuală pentru decorarea căsuțelor de turtă dulce

Puteți organiza un mic concurs de Crăciunul 2020 invitând alte familii să participe la o competiție de decorare a căsuțelor de turtă dulce. Fiecare participant trebuie să decoreze o căsuță de turtă dulce care să fie cu adevărat specială. Puteți posta toate imaginile pe rețelele de socializare și vă puteți lăsa prietenii și familia să voteze care este cea mai frumoasă.

Organizați un schimb de ornamente

Conectați-vă cu cei dragi în acest sezon de sărbători organizând un schimb de ornamente. În funcție de numărul de persoane implicate, puteți trimite decorațiuni fiecărui participant sau să le cereți tuturor să extragă nume.

Trimiteți carduri poștale de sărbători, lucrate manual

În loc să cumpărați pur și simplu felicitări anul acesta, de ce să nu le faceți singuri? Chiar dacă sunt puțin asimetrice, simplul fapt de a ști că sunt făcute de cineva drag îi va face să zâmbească pe cei care le vor primi!

Așa că, indiferent de faptul că de acest Crăciun pandemia ne obligă să stăm cât mai liniștiți și izolați, acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de magia sărbătorilor de iarnă, în continuare! Alegeți activitățile favorite și începeți să le puneți în practică! Vă veți simți atât de bine, încât veți uita de lucrul care ne întristează pe toți, și anume faptul că nu putem petrece în totalitate așa cum ne dorim, unii lângă alții!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan