Copilul tău cere mereu jocuri noi? Jucați-vă cu un calendar vechi – un joc fără bani de la germani

Nu știi cum să te mai joci cu copilul tău? Învățați și reciclați. Nu costă nici un leu! Ai nevoie doar de un calendar vechi de perete.
  • Publicat:
Copilul tău cere mereu jocuri noi? Jucați-vă cu un calendar vechi – un joc fără bani de la germani
Nu arunca vechiul calendar. Iată un joc educativ pentru copii inspirat de germani, foto: Pexels.com

La nemți, aproape în fiecare casă găsești cu siguranță atât un calendar de perete dar și hârtie de împachetat cadouri și panglici speciale, binecunoscut fiind că germanii pentru a fi organizați au nevoie de calendare dar și că le place să ofere cadouri foarte frumos ambalate, chiar dacă simbolice. În multe dintre familiile fără copiii, calendarele glossy nu se aruncă ci se refolosesc colile… la împachetat cadouri.

O idee excelentă, având în vedere că unul dintre paradoxurile din ziua de astăzi resimțit de mai toți părinții este cu siguranță cantitatea de jucării pe care le au copiii. Dacă ar fi oare să cântăriți jucăriile copilului dumneavoastră, unde s-ar opri acul cântarului? Sau dacă ar fi să le puneți în cutii? Ar ocupa oare cel puțin o un sfert din cameră? Oare cu câte dintre acestea se joacă și mai ales de câte își mai amintește? Câte îi mai plac? Într-un final, copii mici tot de atenția altor copii și mai ales a părinților, bunicilor au nevoie. Am testat un joc educativ pe care unele familii din Germania îl exersează cu copiii: ”calendarul vechi”. Și care nu costă bani și aduce în prim plan atât ideea de învățare, prețuire a resurselor, dar și reciclare.

Ai un calendar vechi – fă cel mai distractiv joc cu copilul tău

În plus, pentru că obiectul cu care vă veți juca este un calendar de perete, veți putea vorbi despre zile de naștere ale celor dragi, dar și evenimente care s-au petrecut. De exemplu, ”În august, anul trecut am fost în Italia la mare. Îți mai amintești câte steluțe de mare ai văzut?”. Un alt aspect important al jocului cu calendarul: dezvoltarea motricității. Dar și a empatiei, și a capacității de a dărui. În plus, cel mic va observa cum obiectele ieșite din uz nu se aruncă neapărat ci pot fi refolosite.

Jocul Calendarul Vechi – cum se joacă

Un calendar de perete cu fotografii de preferat din anii trecuți se răsfoiește alături de cei mici. Și se rup colile și se împachetează cadouri atunci când vreți să dăruiți. Cu cât calendarul este mai colorat, cu fotografii mai interesante cu atât copilul va fi mai interesat de povești despre acele animale sau flori de exemplu dar și despre evenimentele din fiecare lună. Dacă copiii pot mânui deja o foarfecă pentru hârtie cu atât mai bine. În funcție de vârsta lor vor face difența între lunile cu 30 zile, cele cu 31 sau luna februarie. O altă variantă este să se decupeze fotografiile și copilul să împacheteze cum poate el cu hârtie de cadou, scoici, fundiță imaginea și să o dăruiască cui dorește.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân