Copiii conceputi primavara, predispusi la alergii alimentare

Riscul ca un copil sa dezvolte alergii depinde de anotimpul in care acesta a fost conceput. Astfel bebelusii care au stat primele trei luni in pantecele mamei in timpul primaverii sunt predispusi la alergii alimentare
Copiii conceputi primavara, predispusi la alergii alimentare
Copiii conceputi primavara, predispusi la alergii alimentare
Riscul ca un copil sa dezvolte alergii depinde de anotimpul in care acesta a fost conceput. Astfel bebelusii care au stat primele trei luni in pantecele mamei in timpul primaverii sunt predispusi la alergii alimentare, potrivit unui studiu citat de The Independent.

Bebelusii care prind primul trimestru de sarcina in timpul primaverii sunt predispusi la a fi alergici la lapte sau oua, spun expertii. Aproximativ 11 la suta din copiii care, in cea de-a 11-a saptamana de dezvoltare prind lunile aprilie sau mai, ar putea fi alergici la mai multe feluri de alimente, noteaza acelasi studiu.

Spre deosebire de acestia, numai sase la suta din copiii care se dezvolta in primul trimestru iarna sunt predispusi la alergii, insa acestia pot dezvolta infectii virale si deficienta de vitamina D. Expertii spun ca au stabilit deja o legatura intre alergiile la polen si mancare si anotimpul conceperii si al dezvoltarii primare a fatului.

Studiul a fost realizat de un grup de experti din Finlanda, intre aprilie 2001 si martie 2006. Dintre copiii acestui grup, 18 la suta au dezvoltat alergii la mancare pana la varsta de patru ani. Rezultatele studiului au aratat ca, pana la aceasta varsta, sensibilitatea la alergiile legate de mancare variaza in functie de luna nasterii.

Astfel, cinci la suta dintre copiii alergici au fost nascuti in iunie sau iulie si zece la suta in octombrie sau noiembrie. Studii anterioare au aratat ca bebelusii nascuti toamna sau iarna sunt mai predispusi la eczeme si tuse.

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex