Cele mai frecvente boli ale copilăriei și tratamentele acestora

  • Publicat:
Cele mai frecvente boli ale copilăriei și tratamentele acestora
Sursa foto: shutterstock

Copilăria celor mici este o perioadă extraordinară, dar și plină de provocări pentru unii părinți. Astăzi vom vorbi de cele mai frecvente boli ale copilăriei, dar și cum se tratează acestea.

Bolile copilăriei: simptome și tratament

Varicelă

Printre cele mai des întâlnite simptome se numără și: erupția cutanată, febra, durerile de cap, oboseala și veziculele cu lichid.

Diagnosticarea varicelei se face de către medic prin examinarea erupției cutanate și prin discuție cu pacientul.

NU există un tratament specific în cazul acestei afecțiuni, astfel că medicii pot prescrie antivirale pentru a ajuta la reducerea simptomelor și a duratei bolii.

VACCINAREA ESTE CEA MAI EFICIENTĂ METODĂ DE PREVENȚIE A VARICELEI. De asemenea, igiena adecvată (spălatul mâinilor, etc) este și ea deosebit de importantă.

Citește și: Varicela sau vărsatul de vânt: simptome, complicaţii, prevenţie şi tratament

Pojarul

Simptomele pojarului includ: febră, tuse, nas înfundat, conjunctivită, senzație de indispoziție și erupție cutanată. În cele mai grave cazuri, se poate ajunge la pneumonie, encefalită sau meningită.

Diagnosticul pojarului se face prin examinare fizică, analize și teste de laborator.

Tratamentul pojarului este simptomatic și are că principal scop controlul și prevenția posibilelor complicații.

Prevenția pojarului se realizează tot pri VACCINARE, ca și-n cazul varicelei. Vaccinul ROR (rubeolă, oreion, bujeolă) este recomandat copiilor cu vârstă curprinsa între 12 și 15 luni și este administrat în 2 doze.

Citește și: Vaccin anti-rujeolic – despre rujeolă (pojar), diagnostic, contraindicaţii şi precauţii la vaccinare

Oreionul

Simptomele oreionului pot include: febră, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare și dureri la nivelul maxilarului și în jurul urechilor.

Diagnosticarea se face de către medic prin examinare fizică, analiză de sânge și, în unele cazuri, prin teste imagistice (ecografie sau RMN).

Tratamentul oreionului este simptomatic încât NU EXISTĂ un tratament specific nici în acest caz de boală. În general, prin tratament înțelegem odihnă, hidratare propice și analgice pentru ameliorarea simptomelor. În cazuri excepționale, este necesară spitalizarea.

Citește și: Oreionul: simptome, tratament

În loc de CONCLUZIE…

Sănătatea celor mici este foarte imortantă, iar grija copiilor TREBUIE să reprezintă o prioritate pentru toți părinții!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân