Cafeaua, dulciurile şi fertilizarea in vitro

Femeile care încearcă să rămână însărcinate prin fertilizare in vitro ar trebui să stea departe de cafele, dulciuri şi tot ce înseamnă grăsimi saturate pentru că acestea reduc considerabil şansele de reuşită, avertizează ginecologii turci.
Autor: Diana Suciu
Cafeaua, dulciurile şi fertilizarea in vitro

Femeile care încearcă să rămână însărcinate prin fertilizare in vitro ar trebui să stea departe de cafele, dulciuri şi tot ce înseamnă grăsimi saturate pentru că acestea reduc considerabil şansele de reuşită, avertizează ginecologii turci.

Pe de altă parte, spun aceştia, dieta mediteraneană, bogată în grăsimi nesaturate, antioxidanţi şi substanţe nutritive esenţiale este perfect compatibilă cu procedura.

În situaţiile în care cafeaua este imposibil de eliminat din meniul zilnic, specialiştii recomandă să nu se depăşească limita de 200 mg pe zi, adică echivalentul a 2-3 ceşcuţe. În privinţa grăsimilor, studiile au demonstrat că reduc capacitatea femeii de a produce ovule.

Prin urmare, renunţaţi la unt, carne roşie şi procesată, brânzeturi grase şi mai ales la junk-food şi faceţi loc în dietă grăsimilor sănătoase, precum cele provenind din ulei de măsline, avocado, nuci, somon.

Cel mai nou articol Video: