Cadouri de Craciun pentru pitici

Cu totii avem pitici in familie. Fie ca este chiar copilasul tau, fie ca este nepotul sau varul, ori doar copilul vreunui prieten, sarbatoarea Craciunului are un iz aparte pentru el. Experienta serii de Ajun este traita la cote maxime de catre cei mici, s
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cadouri de Craciun pentru pitici
Cadouri de Craciun pentru pitici

Pentru inceput, este bine sa stii ca orice copil are o relatie speciala cu Mos Craciun. Multi dintre ei asteapta cu sufletul la gura noaptea din decembrie care le va potrivi cadouri sub bradut. Tocmai de aceea, nu avem voie sa ii dezamagim. Toate treburile casnice se precipita in preajma Craciunului; trebuie facute cumparaturi, luate cadouri pentru familie si prieteni, si nu doar atat. Din aceasta cauza, pentru a fi sigura ca prichindelul tau va primi cadoul perfect, solutia este sa il cumperi din timp.

Cand ii cumperi jucarii?
Fie ca ii cumperi papusa Barbie pe care si-o doreste atat de mult, fie ca te-ai hotarat sa ii iei in sfarsit masinuta teleghidata pe care a vazut-o in vitrina librariei de langa casa, poti fi sigura ca se va bucura. Jucariile sunt elemente foarte importante in viata unui copil. Il ajuta sa inteleaga lumea din jur, il ajuta sa comunice cu ceilalti copii (atunci cand fac schimb de jucarii intre ei) si il ajuta sa invete sa fie tolerant. Este bine sa ii oferi jucarii cu diverse ocazii, insa ai grija sa nu exagerezi. Daca va primi intotdeauna ceea ce isi va dori, copilul nu va mai stii sa se bucure atunci cand ocazia este una speciala. De exemplu, o regula foarte importanta este sa nu ii cumperi jucarii atunci cand mergeti la cumparaturi. Copilului trebuie sa i se explice foarte clar motivul pentru care ati mers la cumparaturi, si anume alimente sau alte obiecte de uz casnic.

Joaca
Universul unui copil se raporteaza foarte mult de obiectele care il inconjoara. De aceea, este bine ca inte sa ii cumperi jucarii, sa te asiguri ca ele sunt adecvate pentru varsta si sexul copilului. Daca este prea mic, trebuie sa tii seama de indicatiile de pe ambalaj, pentru a evita accidentele. Micutul poate sa inghita diverse parti demontabile din jucarie si sa aiba apoi probleme grave.

Incurajeaza-i creativitatea!
In functie de varsta. Apoi, in functie de preocuparile pe care le are. Daca este fan al vreunui sport, este bine sa il incurajezi oferindu-i mingii sau echipamente sportive tematice, ori jucarii tematice. Daca ii place sa deseneze, cumpara-i truse din creioane de ceara, nu din lemn, pentru ca se pot rani de la aceastea din urma. Daca este un copil istet si preocupat de lucruri mai complexe, ia-i un sistem Lego si pune-l sa mestereasca. De asemenea, ii poti cumpara si un puzzle urias, cu piese colorate si lucioase care sa ii atraga atentia. Orice ai alege, seara de Ajun va fi una speciala. Iar ca sa te asiguri de asta, nu trebuie decat sa acorzi un pic de atentie in plus copilului, ca sa stii exact ce anume i-ar placea sa primeasca.

Articol exclusiv online, text A. Raicu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Noi piedici in zborul berzei
Noi piedici in zborul berzei
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân