Atunci când te vindeci vei înțelege – Pastila de PSIHOLOGIE

Atunci când te vindeci te eliberezi.
  • Publicat:

Atunci când te vindeci, după ce ai parcurs un proces de autocunoaștere, de depistare a rănilor emoționale, te vei simți eliberat de credințele limitative, de frici. În momentul în care simți că ai vindecat acele răni, vei fi capabil să înțelegi mai multe din ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Așadar, pe măsură ce te vindeci, pe măsură ce te eliberezi de frici și credințe limitative, pe măsură ce îți poți vedea propria valoare ca rod al unui proces de autocunoatere și valorizare, vei înțelege că:

Validarea celorlalți NU e valoarea ta reală. Dacă ceilalți nu pot vedea că ești valoros, e incapacitatea lor de a-ți vedea valoarea, nu lipsa ta de valoare.

Atenția NU e întotdeauna dragoste. Sunt momente când primești atenție, dar nu dintr-un loc de iubire și prețuire, poate din alte motive pe care nu le poți încă descifra. Așa că nu te bucura neapărat când ți se oferă atenție. Află de ce o primești.

Lipsa limitelor NU e bunătate. Limitele sunt sănătoase și pentru cel care le pune (pentru a-și proteja intimitatea) și pentru cei care le primesc (pentru a învăța să respecte ceea ce spun ceilalți). Atunci când te vindeci, înțelegi că cel care nu a pus limite nu a făcut un act de bunăvoință, de fapt.

Ceea ce crezi tu NU e întotdeauna adevărat. Sunt momente în care nu știm toate fațetele unei probleme, toate implicațiile unei situații, așadar e important să acceptăm că nu deținem noi adevărul absolut, chiar dacă suntem convinși de asta.

Bârfa NU este conectare. Chiar dacă e important să interacționăm cu oameni, atunci când bârfim, aceea nu este conectare reală. E important să căutăm oameni și relații care să ne ofere o interacțiune de calitate.

Când cineva nu e de acord cu tine NU este un atac personal. Din momentul în care vei înțelege că felul în care se comportă cineva cu tine, nu are legătură cu tine, te vei elibera de momentele în care aștepți validare de la alții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Ce înseamnă insuficiență ovariană?
Ce înseamnă insuficiență ovariană?