Ajuta copiii saraci in lupta cu tetanosul

Vaccinul anti-tetanos nu e nou, a fost descoperit in 1962. dar administrarea lui nu e diferita, intr-un fel, e ca povestea a doua lumi. In lumea industrializata, majoritatea mamelor nasc intr-o unitate medicala, iar nou-nascutii sunt imunizati prin vaccinari periodice, care incep din primul an de viata.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ajuta copiii saraci in lupta cu tetanosul
Ajuta copiii saraci in lupta cu tetanosul

Toata lumea o stie… si o simte: viata unui nou nascut e cel mai pretios lucru din lume. Cu toate acestea, un bebelus moare la fiecare 3 minute…

Ce stii despre tetanos?

Vaccinul anti-tetanos nu e nou, a fost descoperit in 1962. dar administrarea lui nu e diferita, intr-un fel, e ca povestea a doua lumi. In lumea industrializata, majoritatea mamelor nasc intr-o unitate medicala, iar nou-nascutii sunt imunizati prin vaccinari periodice, care incep din primul an de viata. Deoarece sunt imunizati, vedem tetanosul ca pe un risc ce poate aparea doar in urma unor taieturi sau zgarieturi.

Totusi, tetanosul e ucigasul din umbra al oamenilor din tarile mai putin dezvoltate. Pentru parintii din alte colturi ale lumii, drama continua:

La fiecare 3 minute, un nou nascut moare rapus de tetanos, o boala c are poate fi prevenita cu usurinta.

In 2007, UNICEF a lansat o campanie nationala de vaccinare impotriva tetanosului in Guinea-Bissau. Au fost vaccinate 330.000 de femei aflate la varsta fertilitatii. Multe dintre aceste femei nu mai avusesera sansa de a fi vaccinate.

Daca ai sti sti cum poti salva viata unui copil, ce te-ar putea opri?

E greu de imaginat ca aceste morti ar putea fi impiedicate atat de usor. Dar e posibil. UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii cred ca tetanosul matern si neonatal pot fi eliminate pana in 2012.

Pampers si UNICEF lanseaza acum campania 1 pachet = 1 vaccin, prin care, pentru vanzarea fiecarui pachet Pampers, avand sigla UNICEF, va fi donata suma necesara cumpararii unui vaccin.

Cu ajutorul tau vom strange 200 de milioane de vaccinuri in urmatorii trei ani. Ajuta UNICEF si Pampers sa actioneze chiar acum.

Vei ajuta lumea sa faca inca un pas catre eliminarea tetanosului matern si neonatal. Atunci cand te gandesti la viata ta si a celor dragi, adu-ti aminte si de aceste mame si de copiii lor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ibuprofenul, ideal pentru febra copiilor
Ibuprofenul, ideal pentru febra copiilor
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”