7 motive pentru care este bine să fii însărcinată vara!

Studiile arată că peste 50% dintre femei îşi doresc să fie însărcinate în lunile de vară, datorită livezilor bogate, cu fructe şi legume de tot felul. Însă, există un procent mai mic de femei care se tem de sarcină din timpul zilelor călduroase de vară.
  • Publicat:
  • Actualizat:
7 motive pentru care este bine să fii însărcinată vara!

Studiile arată că peste 50% dintre femei îşi doresc să fie însărcinate în lunile de vară, datorită livezilor bogate, cu fructe şi legume de tot felul. Însă, există un procent mai mic de femei care se tem de sarcină din timpul zilelor călduroase de vară.

„Multe paciente evita sarcină în timpul verii din cauza temepraturilor ridicate. Dar, odată ce au analizat bine situaţia şi-au dat seama că, de fapt, există câteva motive serioase care uşurează sarcină în timpul sezonului de vară. Unele sunt evidente, dar altele s-ar putea să nu fie gândite în prima instanţă”, spune dr. Silviu Iştoc, medic primar obstetrică-ginecologie.

Este un moment excelent pentru exerciţii în aer liber.
Mersul pe jos şi înotul sunt cele mai benefice sporturi pentru viitoarele mame. Ambele sunt cu impact redus, oferă avantaje cardio mari şi sunt un motiv perfect să ieşiţi din casă şi să vă relaxaţi. Înotul oferă o soluţie necesară pentru a evita creşterea excesivă în greutate, pentru întărirea articulaţiilor şi pentru înlăturarea căldurii de vară. Aerobicul în apa este favorit multor femei însărcinate, deoarece este singurul loc în care se simt uşoare, iar apa rece se simte răcoritoare.

„Mersul pe jos este una dintre cele mai bune forme de exerciţii fizice în timpul sarcinii, deoarece poate fi făcută de femei indiferent de condiţia fizică şi de stadiile de sarcină. Exerciţiile acestea oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate atât pentru mama, cât şi pentru copil, inclusiv furnizarea de mai mult oxigen pentru muşchi şi ţesuturi şi, prin urmare, pentru copil prin placenta. Acest lucru se traduce într-o placentă care funcţionează mai bine şi oferă mai multe substanţe nutritive celui mic. Purtaţi pantofi confortabili, de susţinere şi consumaţi multă apă”, explică specialistul.

Fructe şi legume proaspete din abundenţă.
Mulţi dintre noi ştiu deja cât de importanţi sunt nutrienţii din aceste alimente pentru o mamă şi un copil sănătoşi. Bogate în vitamine şi substanţe nutritive importante precum carbohidraţii care dau energie şi fibre, fructele şi legumele sunt principalele elemente de hrănire pentru un copil sănătos.
„Vară, femeile sunt mai predispuse să mănânce alimente mai răcoritoare şi mai sănătoase, cum ar fi fructele şi legumele crude şi salate cu peşte, carne de vită sau carne de pui. Vă puteţi planta cu uşurinţă propriile legume organice şi plantele condiment, le puteţi găti şi le puteţi îngheţa pentru a vă prepara alimentele pentru bebeluşi odată ce copilul este suficient de mare”, completează dr. Silviu Iştoc.

Soarele înseamnă vitamina D.
În timp ce este important să nu vă expuneţi prea mult la soare şi să purtaţi în mod constant un agent de protecţie solară, petrecând câteva minute pe zi în baia de raze va expune pielea la mai multă lumină UV, ceea ce o face să producă mai multă vitamina D. Deficitul de vitamina D este foarte comun în timpul sarcinii şi a fost legat de un risc mai mare de diabet gestational, preeclampsie şi vaginita bacteriană.

„Desigur, există câteva surse de hrană, cum ar fi laptele fortificat şi peştele gras, dar suplimentarea cu vitamina D este, de asemenea, încurajată. Este foarte dificil să obţineţi o cantitate suficientă doar prin alimente, de aceea este bine să vă consultaţi cu medicul specialist în această privinţă”, afirmă specialistul.

Haine lejere şi vaporoase.
Îmbrăcămintea de maternitate a parcurs un drum lung în ultimii ani. Acum, opţiuni adorabile abundă pentru rochii de vară, fuste şi costume de baie. Sezonul cald este perfect pentru viitoarele mămici, care pot purta haine lejere, fără cusături şi alte elemente care să le deranjeze.

Un risc mai mic de RSV.
Virusul sincitial respirator (RSV) este un virus extrem de contagios care provoacă o infecţie a tractului respirator. RSV poate fi grav pentru bebeluşii prematuri sau pentru cei care suferă de probleme cardiace şi pulmonare, în special la vârsta de 6 luni şi mai mici.
RSV apare, în general, între octombrie şi măi, astfel încât bebeluşii născuţi în lunile mai calde sunt mai puţin susceptibili să o primească, de aceea este bine să vă gândiţi şi la acest aspect atunci când programaţi o sarcină.

Hidratarea este uşoară şi gustoasă.
Este esenţial să vă hidrataţi foarte bine în timpul sarcinii, dar cu atât mai mult în timpul zilelor călduroase de vară. Odată ce aţi atins necesarul zilnic de apă, vă puteţi răsfăţa şi cu băuturi naturale şi gustoase, pline de nutrienţi. Cocteilurile fără alcool au un gust minunat, arata foarte bine şi sunt, de obicei, bogate în vitamine şi minerale necesare copilului pentru a se dezvolta, dar şi viitoarei mame, pentru a rămâne sănătoasă.

Zile de vacanţă şi relaxare.
Vara oferă adesea vacanţe şi timp departe de locul de muncă, ceea ce poate fi minunat dacă sunteţi în primele zile de sarcină atunci când simptomele fizice vă pot face să vă simţiţi mai rău. Relaxarea este foarte importantă în timpul sarcinii.
Din fericire, vara este una dintre cele mai bune momente ale anului pentru o evadare romantică de ultim moment. Aceste vacanţe sunt perfecte pentru ca partenerii să se conecteze şi să-şi petreacă împreună timpul de calitate înainte de a trece de la parteneri la stadiul de părinţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”