5 trucuri pentru ca spălatul pe dinți al copiilor să fie mai plăcut!

Spălatul pe dinți al copiilor poate fi mai plăcut.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 trucuri pentru ca spălatul pe dinți al copiilor să fie mai plăcut!

Spălatul pe dinți al copiilor poate fi o misiune grea pentru părinți, pentru că aceasta nu este o activitate prea plăcută pentru cei mici. Pentru că pe 22 august se sărbătorește în SUA Ziua Zânei Măseluță, Dr. Greg a oferit câteva sfaturi părinților.

 

De câte ori nu ați încercat să-i împrieteniți pe copii cu spălatul pe dinți și tot de atâtea ori fie v-ați enervat, fie n-ați avut câștig de cauză, fie ați renunțat sau ați amânat. „Părinții se luptă adesea să-i facă pe copii să se spele pe dinți, dar există câteva trucuri care pot ajuta. Am avut succes cu toate aceste idei, dar, evident, depinde de copil!”, spune Dr.Greg, medic stomatolog. Iată cele 5 trucuri pentru ca spălatul pe dinți al copiilor să devină mai plăcut.

 

Transformați spălatul pe dinți într-o joacă! Folosiți o aplicație de periaj de dinți pentru a face periajul distractiv. Există câteva opțiuni gratuite excelente disponibile și mulți copii răspund favorabil la ele.

 

Folosiți o perie electrică special concepută pentru copii. Cel mai bine mergeți împreună la magazin și lăsați-l pe cel mic să-și aleagă peria cu designul preferat. Astfel, îi va face mai multă plăcere să se spele pe dinți cu acea periuță. Puteți crea și o poveste cu eroul preferat imprimat pe periuța de dinți.

 

Puneți un calendar în baie și marcați cu o stea de fiecare dată când copilul se spală pe dinți. Sărbătoriți cu un premiu special la sfârșitul fiecărei săptămâni, astfel încât copilul să simtă că a reușit cu adevărat!

 

Alegeți videoclipuri de pe Youtube concepute pentru copii pentru a-i ajuta să se perieze și să învețe importanța obiceiurilor zilnice. Astfel, copiii vor vedea că spălatul pe dinți este un obicei important, din moment ce s-au realizat și videoclipuri pe YouTube pentru ca ei să învețe acest obicei sănătos.

 

Ajutați copiii să se spele pe dinți animalului lor favorit de pluș înainte de a-și spăla propriii dinți. Și în această situație puteți crea o poveste care să-l amuze pe cel mic și să-l ajute să-și creeze acest obicei atât de important.

 

Cu puțină creativitate și perseverență, majoritatea copiilor își vor dezvolta un obicei pentru a-și spăla dinții. Apoi, puteți introduce ața dentară copiilor și îi puteți ajuta și pe aceștia să se curețe între dinți!

Copiii au nevoie de reguli și de formarea unor comportamente sănătoase care le vor fi de folos în toată viața de adult. Rutina îngrijirii zilnice, pe lângă beneficiile asupra sănătății lor22, sunt și ancore pentru creierul în formare al copiilor, creier care are nevoie de predictibilitate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan