5 lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să își depășească frica de dentist

  • Publicat:
5 lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să își depășească frica de dentist

Copiii nu se nasc cu frică de dentist, însă, pe măsură ce cresc, încep să încerce toate metodele posibile pentru a evita o vizită la cabinetul stomatologic. Acest lucru poate crea multe probleme părinților, deoarece trebuie să gestioneze o situație foarte delicată. Când au copii speriați și plângăcioși, nu e de mirare că este extrem de dificil să-i convingă să meargă la programarea la stomatolog.

Deci, care este soluția? Ar trebui părinții să ia în considerare să nu-i ducă pe cei mici la controale stomatologice regulate? Cu siguranță, nu acesta este răspunsul. Este responsabilitatea adulților să-i ducă la stomatolog pentru a se asigura că au dinți sănătoși și pentru a-i învăța cum să mențină obiceiuri bune de igienă orală.

Iată cinci lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta copilul să depășească frica de medicul stomatolog:

Începe de timpuriu cu vizitele la dentist

Cel mai simplu mod în care te poți asigura că un copil nu dezvoltă frica de dentist este să începi să mergi cu el la control de timpuriu. Părinții ar trebui să îi ducă pe copii la stomatolog încă de la o vârstă fragedă, să zicem începând de la 1 an sau de la apariția primului lor dinte. Acest lucru contribuie la dezvoltarea unui obicei sănătos, ajutând în același timp la depistarea problemelor într-un stadiu incipient.

Vorbește întotdeauna pozitiv despre dentist

Acesta este un lucru extrem de important, de care fiecare părinte trebuie să țină cont. Nu ar trebui să-ți transmiți opiniile și temerile copiilor tăi, în special cele negative despre dentist. Mai degrabă, ar trebui să le spui întotdeauna lucruri bune sau pozitive despre dentist, iar acest lucru îți va fi de folos pe termen lung. Asta nu înseamnă să îi minți, ci pur și simplu să le subliniezi beneficiile unei astfel de vizite regulate.

Mergi doar la dentist pediatru (pedodont)

Ar fi o mare greșeală să îți duci copilul la o clinică dentară care nu are o politică prietenoasă cu copiii. Stomatologii pediatri sunt specializați în tratarea problemelor dentare la copii. Cel mai bun aspect este că ei înțeleg copiii și fricile lor mai bine decât oricine altcineva, iar copiii au mult mai multe șanse să se simtă relaxați în compania lor.

Alege o clinică prietenoasă cu copiii

Există clinici special create doar pentru copii. Astfel de locuri sunt perfecte pentru cei mici, de la culorile în care sunt decorate la temele cabinetelor, având grijă de fiecare aspect pentru a-i ajuta pe copii să se simtă bine acolo. Jucării, ursuleți de pluș și afișe colorate pe pereți, toate ar trebui să existe în astfel de clinici.

Însoțește întotdeauna copilul în cabinet, în timpul tratamentului

Unii părinți fac greșeala de a-și lăsa copiii singuri în cabinet, sperând că dentistul îi va face să se simtă confortabil. Dar ce se întâmplă, în realitate, cu copilul? Acesta s-ar putea speria, deoarece se află într-un mediu necunoscut, ar putea intra în panică și apoi este puțin probabil să mai vrea să se întoarcă vreodată la dentist. Intră cu el în cabinet, asigură-l că vei fi acolo pe tot parcursul intervenției și, mai ales, că nu are de ce să îi fie teamă.

 

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân