Cultivaţi şi bucuraţi-vă de plantele de interior!

Plantele naturale în spaţiile de locuit, dar şi în clădirile de birouri înseamnă oxigen, iar oxigenul înseamnă viaţă. Plantele îşi manifestă adevărata putere în cele mai diferite moduri şi în momente. Specialiştii APC România vă prezintă câteva aspecte utile pentru a vă bucura din plin de alegerea făcută.
  • Publicat:
Cultivaţi şi bucuraţi-vă de plantele de interior!
Experimentaţi bucuria cultivării plantelor de interior!

Plantele naturale în spaţiile de locuit, dar şi în clădirile de birouri înseamnă oxigen, iar oxigenul înseamnă viaţă. Plantele îşi manifestă adevărata putere în cele mai diferite moduri şi în momente. Specialiştii APC România vă prezintă câteva aspecte utile pentru a vă bucura din plin de alegerea făcută. Iată cum!

Nu cumparati plante in ghivece sau taiate si nici seminte din locuri neautorizate; comerciantii respectivi nu au posibilitatea sa asigure conditiile optime de depozitare, expunere si comercializare si riscati sa achizitionati un produs ce se va ofili sau degrada curând.

Acordati atentie modului de prezentare a ambalajului; nu achizitionati produse la care constatati ca ambalajul este impropriu sau este deteriorat. In general, semintele se comercializeaza in ambalaje specifice, inchise si marcate cu o eticheta oficiala a furnizorului, dupa caz imprimata cu informatiile prevazute de normele tehnice de utilizare.

Plantele ne ajuta sa ne concentram. Asezati o planta in ghiveci langa computer si vedeti diferenta! 

Asigurati-va de calitatea plantelor prin examinarea vizuala privitor la: aspect, culoare, consistenta, miros, proprietati ale plantelor ce pot indica gradul de maturizare al plantei si va pot da o idee asupra duratei de viata a plantei (de exemplu, un trandafir proaspat, la pipaire, bobocul este tare, iar petalele sunt netede si nu se desprind cu usurinta, aceste caracteristici se pastreaza 4-7 zile de la recoltare).

Cereti vanzatorului informatii despre modul de intretinere specific plantei (indiferent daca planta este in ghiveci sau este taiata) sau semintelor de plante pe care le-ati ales. Tineti cont de faptul ca plantele pentru a se dezvolta, pentru a inflori sau pentru a se mentine in viata mai mult timp au necesitati diferite in ceea ce priveste structura solului, elementele nutritive, pH-ul, schimbarea apei, lumina, caldura etc.


In cazul plantelor exotice si in mod special daca achizitionati online aceste produse, cereti sa fie clar specificate termenele de livrare si conditiile de garantie, precum si instructiunile de intretinere, in limba româna, chiar daca sunt produse din import.

Indiferent ca sunteti la cumparaturi in piata de flori sau in magazinele de specialitate, solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba provenienta produsului, in cazul unei reclamatii. Tineti cont ca unele plante ornamentale, exotice au preturi considerabile.
 

Citeşte şi: Top plante care purifica aerul din locuinte – studiu NASA

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân