Un Crăciun de poveste într-un decor pe măsură!

Sigur vă doriţi un Crăciun de poveste, cu prăjituri de casă gustoase, cu toată familia alături şi cu multă zăpadă. Ce-ar fi să transpuneţi şi prin decoraţiuni aceste dorinţe? E mai simplu decât credeţi!

Să-mi fac un brad alb?

În nici un caz nu alegeţi un brad alb din plastic. Dacă sunteţi ecologişti, o ramură mai mare e de ajuns pentru ca toată casa să miroasă frumos. O astfel de ramură poate fi umplută cu globuri sau alte obiecte decorative micuţe, confecţionate din material alb, iar undeva, aruncat parcă, ar putea să stea un glob mare şi roşu. Dacă decoraţi un geam, plasaţi câteva lumânări masive, albe, iar lângă acestea un vas auriu, plin ochi cu batoane de scorţişoară sau cu anason stelat. Iar dacă decoraţi holul, există decoraţiuni supradimensionate în formă de stea sau de săniuţă care se plasează direct pe podea.

Ultimele retuşuri

Toate aceste idei create în lemn şi colorate minim în roşu şi auriu, plasate pe alb, oferă exact senzaţia de curăţenie, pe care ne-o dorim cu toţii. Dacă tânjiţi după mai multă culoare, plasaţi în acest decor alb, pe măsuţa de cafea, boluri supradimensionate pline cu bomboane de brad. Sau vase din sticlă, de asemenea, supradimensionate, pline cu citrice. Sau ghivece de flori, albe sau aurii, pline ochi cu fructe uscate.

Pe un fond cromatic alb, se potriveşte orice culoare. Aşa că, dacă nu vă place clasicul alb-auriu, roşu, de ce nu încercaţi nuanţe extravagante? Este vorba de violet, portocaliu, albastru metalic sau orice altă culoare care nu are neapărat legătură cu sărbătorile.

Pagina 2 din 2