Trucul ieftin al gospodinelor care elimină mirosul din frigider

Mirosul din frigider se simte încă din momentul în care deschizi ușa, iar în unele momente poate fi atât de puternic încât face să-ți dispară apetitul
  • Publicat:
Trucul ieftin al gospodinelor care elimină mirosul din frigider
Trucul ieftin al gospodinelor care elimină mirosul din frigider

Nimic nu e mai rău decât momentul acela în care deschizi frigiderul și te lovește un miros de mâncare sau pur și simplu ciocolata preferată miroase ca mâncarea din frigider. Mirosul din frigider se simte încă din momentul în care deschizi ușa, iar în unele momente poate fi atât de puternic încât îți taie chiar și pofta de mâncare.

Mirosul din frigider poate proveni din mai multe surse, dar din fericire există un truc care te poate ajuta să scapi de mirosul neplăcut, iar vestea bună este vă nu trebuie să mergi la cumpărături pentru că, cel mai probabil, deja se regăsește în bucătărie.

Cum să scapi de mirosul din frigider

Atunci când deschizi frigiderul și din acesta se simte un miros urât îți dai seama că acesta nu provine de la un singur ingredient. Cel mai probabil vinovate de acest miros sunt bacteriile care s-au format în interiorul acestuia. Atunci când mâncarea începe să se strice, bacteriile se multiplică datorită umezelii și, mai apoi, încep să emane mirosuri neplăcute.

Caserola aia de plastic cu baby spanac sau plasa aia de morcovi uitată în frigider poate schimba complet mirosul frigiderului. Ca să scapi de mirosurile neplăcute, ideal ar fi ca în fiecare lună să-l cureți. Iată cum să faci asta:

  • În primul rând, aruncă toate condimentele și alimentele expirate, mâncarea expirată și resturile de mâncare pe care nu plănuiești să le consumi prea curând.
  • Scoate rafturile frigiderului pentru a-ți fi mai ușor să ajungi în locurile greu accesibile (colțuri).
  • Curăță rafurile și tot interiorul frigiderului cu apă și săpun și asigură-te că înainte să le reintroduci în frigider ștergi bine, dar nu înainte să folosești și spray cu oțet diluat, care este un dezinfectant natural.

Plasticul din frigider este un material poros care absoarbe mirosurile, iar oțetul este cel mai bun dezinfectant pentru suprafețele din plastic.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân