Trucul care ţine praful la distanţă. TREBUIE să îl știi și tu!

  • Publicat:
Trucul care ţine praful la distanţă. TREBUIE să îl știi și tu!

Toate gospodinele își doresc să aibă casa mereu curată. În special mobila, acesta este locul unde se adună cel mai mult praf.

Praful de pe mobilă este o problemă care ne dă multe bătăi de cap. Este bine de ştiut că există o substanţă care împiedică acumularea acestuia până la 10 zile. Și aceasta este glicerina. Da, ați auzit bine, doamnelor!

Cum poți scăpa de praful de pe mobilă din casa ta cu ajutorul glicerinei

Prepară o soluţie din 1 lingură de glicerină la 1 litru de apă. Amestecă bine cele 2 ingrediente. Apoi, îmbibă o cârpă 10 minute în apă cu glicerină, după care o storci şi ştergi praful de pe mobilă sau de pe uşi. Folosind acest amestec, poţi ţine praful la distanţă până la 10 zile, primit experții. Încearcă și tu!

Ce mai poți curăța cu ajutorul glicerinei?

În plus, glicerina poate face față murdăriei de orice fel. În combinație cu alcool etilic, de pildă, glicerină împiedică înghețarea ochelarilor în sezonul rece.

Mai mult decât atât, poți utiliza glicerină și pentru curățarea vasului de toaletă. În acest caz, vei avea nevoie de apă cu oțet peste care vei adăuga glicerină. Suprafața se curăță cu o lavetă.

Glicerină mai este recomandată și atunci când vrem să spălăm paharele. Vei avea nevoie de 100 mililitri de apă peste care vei adăuga 250 mililitri de glicerină.

Elimină petele de pe haine

Pentru acest lucru, pune pe pată câteva picături de glicerină, după care clăteşte cu apă sărată. Pentru petele persistente precum cele de ceai, cafea sau ciocolată, amestecă glicerină cu sare, aplică pe zona în cauză şi spală după 30 de minute.

Curăţă geamurile sau suprafețele din sticlă

Pentru acest lucru, prepară o soluție din glicerină și alcool etilic, într-un procentaj de 1:10. Acest amestec obținut va preveni acumularea de praf și murdărie, lăsând ferestrele și suprafețele din sticlă (mese, etc) curate și strălucitoare.

Spală podelele

Adaugă câteva picături de glicerină în apă cu care speli podelele. Nu numai că igienizarea va fi una optimă, dar podelele vor străluci ca niciodată.

Citește și: Praful din locuinţe poate duce la apariţia unor probleme grave de sănătate

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc